قبله - آرشیو سوالات احکام(قدیمی)

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > آرشیو سوالات احکام(قدیمی):

قبله

سوال: اگر انحراف از قبله 22 درجه باشد لازم است با علم به این امر این انحراف رعایت شود .محبت کنید نظرات مراجع مختلف را در این مسئله بیان کنید چون مورد ابتلا افراد مختلف با مرجع مختلف است.مرجع :آیت الله سیستانی(مدظله)
 
پاسخ: کسی که بخواهد نماز بخواند باید قبل از نماز، (با تحقیق و کوشش) قبله شناسی کند و با یقین به قبله نمازش را بخواند؛ ولی اگر در جائی، برای قبله وسیله ای نداشت و با کوشش هم گمان به طرفی پیدا نکرد؛ اگر وقت تنگ است و فقط به اندازه یک نماز مثلا وقت دارد، به هر طرف که احتمال دهد قبله هست نماز بخواند کافی هست. ولی اگر وقت وسعت دارد؛ نظر مراجع به این شرح است:
1) آیات عظام: امام خمینی، گلپایگانی، اراکی، نوری، فاضل، صافی و سبحانی فرموده اند:  باید چهار نماز به چهار طرف بخواند.
2) آیات عظام: خوئی، تبریزی، وحید خراسانی و سیستانی فرموده اند: به هر طرف نماز خوانده شود کافی است و احتیاط مستحب آن است که اگر وقت دارد چهار نماز به چهارطرف خوانده شود.
3) آیت الله خامنه ای فرموده اند: اگر گمان به هیچ طرف نمی رود بنابراحتیاط چهار نماز به چهار طرف خوانده شود.
4) آیت الله زنجانی فرموده اند:  به هر طرف که احتمال قبله دهد، نماز خوانده شود کافی است و احتیاط مستحب آن است که اگر وقت دارد چهار نماز به چهارطرف خوانده شود.
5) آیت الله بهجت فرموده اند: بعید نیست فقط یک نماز به یک طرف بخواند ولی به سه طرف دیگر مستحب است از روی احتیاط نماز خوانده شود.
6) آیت الله مکارم فرموده اند: یک نماز به یک طرف خوانده شود کافی است ولی احتیاط مستحب آن است که چهار نماز به چهار طرف خوانده شود.
7) آیت الله مظاهری فرموده اند: نماز به هر طرف بخواند کافی است.
نتیجه ای که از نظرات مراجع عظام در قسمت اول که با نظر امام (قدس سره) موافقند و نیز از نظر سایر مراجع عظام گرفته می شود این است که اگر وظیفه چهار نماز به چهار طرف فتوائاً یا بنابراحتیاط وجوبی یا احتیاط استحبابی، باشد معنایش این است که ممکن است حداقل 45 درجه با واقعیت اختلاف باشد بنابراین بی اشکال است البته برخی از مراجع عظام فرموده اند اگر بعدا کشف خلاف شد احتیاطا آن نماز را بخوانند. 
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس