مسائل متفرقه نماز - آیت الله العظمی فاضل لنکرانی(قدس سره)

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > آیت الله العظمی فاضل لنکرانی(قدس سره):

مسائل متفرقه نماز

س 254 ـخانمى به مسأله احتلام بانوان و امکان جنب شدن آنها توجه نداشته و بدون غسل،نماز خوانده و روزه گرفته است و فعلاً متوجه مسأله شده، وظیفه اش چیست؟
پاسخ:اگر یقین یا اطمینان ندارد که جنب شده است،نمازهاى او قضا ندارد و در هر صورت روزه هاى او صحیح است و قضاندارد.
س 255 ـخانمى روى ناخن خود را لاک مى زده و گمان مى کرده که براى وضو و غسل مانعى ندارد و مدتى با همان وضو و غسلنماز خوانده و روزه گرفته است، وظیفه او نسبت به عبادات گذشته چیست؟
پاسخ:نمازهایى را که باآن وضو و غسل خوانده است، قضا دارد، اما روزه هاى او صحیح است و قضاندارد.

س 256 ـبر شخصى غسل مسّ میت واجب شده وانجام نداده است، نماز و روزهاى او چه حکمى دارد؟
پاسخ:روزه هاى او صحیح است، اما نمازهایى که در آن حال خوانده باطل است و باید اعاده وقضا کند، بلى، اگر پس از آن یک غسل واجب، مثل غسل جنابت یا حیض انجام داده باشد،نمازهاى بعد از آن غسل صحیح است.

س 257 ـشخصى در آخر وقت نماز مى خواند، به طورى که اگر نماز را با آرامى و همراه با مستحبات بخواند مقدارى از آن در خارج وقت واقع مى شود، وظیفه او چیست؟
پاسخ:در فرض سوال که وقت تنگ است، باید مستحبات نماز راترک کند و به اقل واجبات اکتفاء کند، تا حتى المقدور نماز در وقت انجام شود و اگر مستحبات را بخواند،معصیت کرده ولى نمازش باطل نیست.
س 258 ـشخصى باید روى یک پا بایستد و اگر بخواهد ایستاده نماز بخواند باید عصا به دست بگیرد،آیا واجب است براى نماز با عصا بایستد یا مى تواند نشسته نمازبخواند؟
پاسخ:در فرض سوال واجب است ایستاده نمازبخواند.
س 259 ـخانمى به علت درد شدید کمر وزانو به یکى از دو حالت زیر قادر به نماز خواندن است:
1
ـ ایستاده نمازبخواند و براى سجده کردن روى صندلى نشسته و روى میزى که در مقابل خود گذاشته سجده کند به نحوى که زانوها یا نوکانگشتان روى زمین قرار نمى گیرد بلکهکف پا روى زمین قرار مى گیرد
.
2
ـ نشسته نماز بخواند و سجده را به شکلصحیح انجام دهد. کدام یک از این دو حالت صحیح است؟

پاسخ:فرضاوّل ترجیح دارد و باید به صورت اوّل نماز بخواند; بلى احتیاط این است که نماز رابه هر دو صورت بخواند.
س 260 ـشخصى نمى دانسته و درنمازها بجاى «بحول الله وقوته اقوم و اقعد» «یا حىّ یا قیوم» گفته است، آیا نمازهایش اشکال دارد؟
پاسخ:در فرض سؤال، نمازهایىکه خوانده است باطل نیست ولى باید توجه داشته باشد که در نماز «بحول الله ...» وارد شده است و گفتن غیر آن به قصد ورود جایزنیست.
س 261 ـکسى که وظیفه اش نشسته نمازخواندن است آیا قبل از شروع به حمد رکعت دوّم مستحب است بگوید: «بحول الله و قوته اقوم واقعد»؟ در رکعت سوم و چهارم چطور؟
پاسخ:بطور کلى این جمله مربوط به کسى است که ایستاده نماز مى خواند و گفتن آن در نماز نشسته بقصد ورودصحیح نیست، بلى اگر کسى نمى دانسته و گفته است نمازهایش باطل نیست.
س 262 ـآیا جایز است در نمازهاى واجب یکآیه را چند مرتبه تکرار کنند؟
پاسخ:بلى تکرار آیه در نمازواجب و مستحب مانعى ندارد.(1)
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1)  ففى الخبر کان علىّ بن الحسین علیهماالسلام اذا قرأ مالک یومالدین یکررها حتى یکاد ان یموت. و فى آخر عن موسى بن جعفر علیهما السلام عن الرجلیصلّى، له ان یقرأ فى الفریضة فتمرّ الآیة فیها التخویف فیبکى و یردد الآیة؟ قالعلیه السلام یرددّ القرآن ما شاء و ان جاء البکاء فلا بأس. (وسائل الشیعه، ج 4،ص813)
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس