چگونه چیز پاک نجس می شود؟ - نجاسات

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > نجاسات:

چگونه چیز پاک نجس می شود؟


1- خوئي، تبريزي: و همچنين است اگر به چيز سومي با همان رطوبت برسد نجسش مي كند، و مشهور فرموده اند كه متنجس (نجس شده) به طور مطلق منجس (نجس كننده) است ولي اين حكم در غير واسطه اول محل اشكال است (خوئي: اگر چه بنا براحتياط واجب اجتناب از او لازم است -تبريزي: و احتياط واجب در اجتناب از اوست )«مثال» در صورتي كه دست راست به بول متنجس شود، آنگاه آن دست با رطوبت با دست چپ ملاقات كند اين ملاقات موجب نجاست دست چپ خواهد بود و اگر دست چپ بعد از خشكيدن با آب قليل (تبريزي: يا ساير مايعات) ملاقات كند آب نيز نجس مي شود، ولي اگر با چيز ديگري با رطوبت ملاقات كند (خوئي: نجاست آن چيز محل اشكال است و احتياط واجب در اجتناب از آن است - تبريزي: نجاست آن چيزمعلوم نيست اگر چه احتياط واجب اجتناب از آن است).

سيستاني: ولي با تعدد واسطه نجس نمي شود «مثال»: در صورتي كه دست راست به بول متنجس شود، آنگاه آن دست با رطوبت جديدي با دست چپ ملاقات كند، اين ملاقات موجب نجاست دست چپ خواهد بود، و اگر دست چپ بعد از خشك شدن با لباس مرطوب مثلا ملاقات كند، لباس نيز نجس مي شود، ولي اگر آن لباس با چيز ديگري با رطوبت ملاقات كند حكم به نجاست آن چيز نمي شود .

2-  وحید خراسانی : و مشهور فرموده اند كه متنجس به طور مطلق منجس است، ولي اين حكم در غير واسطه اول - در صورتي كه به غير آب قليل و مايعات ديگر ملاقات كند- محل اشكال است، و مراعات احتياط به اجتناب از ملاقي متنجس در واسطه دوم وسوم ترك نشود.

بهجت: ولي اگر دست انسان به بدن ميتي كه هنوز او را غسل نداده اند برسد، اگر چه بدن ميت خشك باشد، احتياط در اين است كه دست را بشويند

مکارم شیرازی :.هر گاه چيز پاكي با چيز نجسي ملاقات كند و يكي از آن دو رطوبت داشته باشد نجس مي شود، اما اگر هر دو خشك باشند يا رطوبت به قدري كم باشد كه سرايت نكند، پاك است (مگر در ملاقات چيزي با مرده انسان پيش از غسل دادن، كه احتياط واجب اجتناب است هر چند خشك باشد).

3-  مگر اينكه رطوبت به قدري زياد باشد كه از جايي به جاي ديگر سرايت كند.

سبحاني: اين مورد را در رساله خود نياورده اند .

4- مگراينكه رطوبت و تري طوري زياد باشد كه به جاهاي ديگر سرايت كند.

سبحاني: اين مورد را در رساله خود نياورده اند.

5-  مکارم شیرازی : و ماست

6- سبحاني: اين مورد را در رساله خود نياورده اند.

7-  كه اگرمقداري از آن را بردارند جاي آن خالي نمي ماند.

8- ولي اگر روان نباشد، فقط همانجا كه نجاست به آن رسيده نجس مي شود.مثلا اگر فضله موش در آن بيفتد جائي كه فضله افتاده نجس و بقيه، پاك است و مي توان آن را برداشت و دور ريخت.

9-تبريزي: مگر حالت سابقه چيز پاك، رطوبت مسريه باشد.

10- امام خمینی ، اراكي، نوري: ولي اگر يكي از آنها قبلا نجس بوده و انسان نداند پاك شده يا نه، چنانچه چيز پاكي به آن برسد نجس مي شود.

وحید خراسانی : در صورتي كه نداند هر دو قبلا نجس بوده اند.

سيستاني: مگر در بعضي از موارد، مثل آن كه حالت سابقه در هر دو نجاست باشد و يا آنكه با طرف ديگر هم چيز پاك ديگري با رطوبت ملاقات كند.

سبحاني: اين مورد را در رساله خود نياورده اند.

11- مگر اينكه بداند نجاست همراه آن حيوان بوده و سرايت كرده.

شبیری زنجانی : چنانچه انسان بداند نجاست همراه آن حيوان بوده و يقين يا اطمينان دارد كه هنگام نشستن بر روي چيز پاك، نجاستش از بين نرفته، آن چيز نجس مي شود، بلكه اگر چنين يقين يا اطميناني هم ندارد، آن چيز بنا براحتياط واجب نجس مي شود. و همچنين اگر مگس يا حيواني مانند آن، به گونه اي تر باشد كه تري آن به اشياء ديگر مي رسد، و روي چيز نجسي بنشيند و بعد روي چيز پاكي بنشيند، چنانچه در هنگام نشستن بر روي چيز پاك ندانيم كه تري آن به همان حالت قبل مانده يا تري آن از بين رفته، يا ديگر به اندازه اي نيست كه سرايت كند، در اين صورت نيز آن چيز پاك بنا براحتياط واجب نجس مي شود.

مظاهري: آن چيز پاك نجس نمي شود.

12-  ولي اگر عرق از آنجا به جاي ديگر بدن برود، هر جا كه عرق به آن برسد نجس مي شود.

سبحاني: اين مورد را در رساله خود نياورده اند.

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس