مسائل متفرقه تقلید - آیت الله العظمی فاضل لنکرانی (قدس سره)

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > آیت الله العظمی فاضل لنکرانی (قدس سره):

مسائل متفرقه تقلید

سؤال:اعمالى که انسان بر طبق فتواى مجتهدى انجام داده در صورتىکه مخالف فتواى مجتهد بعدى باشد، آیا اعاده لازم دارد؟
پاسخ:اعاده لازم نیست.

سؤال:آیا بر اجیر لازماست سؤال کند که مستأجر مقلّد چه کسى است؟

پاسخ:خیر، طبق وظیفه خود عمل کند.

سؤال:اگر کسى از مسأله گومسأله اى را سؤال کرد، آیا مسأله گو مى تواند جواب او را طبق فتواى مرجع تقلید خودش بیان کند؟

پاسخ:اگر بداند مرجع تقلید خودش و سؤال کننده یکى است مى تواند و همچنین است اگر مسأله گو اعلمیّت مجتهدى را که خود از او تقلید مى کند احراز کرده باشد، ولى اگر احتمال دهد تقلیدسؤال کننده صحیح است و اعلمیّت مجتهد خود را احراز نکرده است باید فتواى مجتهد اورا بگوید.

سؤال:کسى از اوّل بلوغ بدون توجه به مسأله تقلید، اعمالى انجام داده است و اکنون از حضرتعالى تقلید مى کند، تکلیف اعمالى که انجام داده چیست؟

پاسخ:اگر اعمالش مطابق با فتواى مجتهدى بوده که تقلید از او لازم بوده صحیح است.

سؤال:کسى که از مجتهدى تقلید کرده و پس از فوت او با اجازه مجتهد زنده به تقلید او باقى مانده است، وجوهات شرعى خود را به چه کسى باید پرداخت کند؟

پاسخ: باید به مجتهد زنده اى که به او رجوع کرده پرداخت کند.

سؤال:پسر بزرگتر که مى خواهد نماز وروزه پدر را قضا کند، آیا باید به فتواى مرجع تقلید پدرش عمل کند یا به فتواى مرجع تقلید خودش؟

پاسخ:مطابق فتواى مرجع تقلید خودش عملکند.

سؤال:کسى که نایب مى شود براى انجام عباداتى چون نماز و روزه و حج، آیا باید به فتواى مرجع تقلید خودش عمل کند یا بهفتواى مرجع تقلید منوب عنه؟

پاسخ:اگر هنگام عقد اجاره قید نکردهباشد که طبق فتواى مرجع تقلید منوب عنه عمل کند باید مطابق فتواى مرجع تقلید خودشعمل کند و در صورت امکان بهتر است طورى عمل کند که با فتواى هردو آنها مطابق باشد.

سؤال:کسانى که شغلشان در سفر است باتوجه به اینکه قبلا مقلّد حضرت امام (رحمه الله)بوده اند و بعد از رحلت ایشان به فتواى آیات عظام خوئى و گلپایگانى و اراکى (رحمه الله) بر تقلید امام باقىمانده اند نسبت به نماز و روزه چه وظیفه اى دارند؟
پاسخ:به نظراینجانب نماز این افراد در غیر از وطن خودشان بنابر احتیاط شکسته است، ولى این قبیل افراد که شغلشان در سفر است مى توانند در این مسأله به فتواى یکى از این سه بزرگوار رضوانالله علیهم عمل کنند یا به فالاعلم مراجعه کنند و نماز را تمام بخوانند و روزه رابگیرند.

سؤال:شخصى به قصد قربت، عبادتى راانجام داده ولى طبق فتواى مجتهدى که از او تقلید مى کرده باطل بوده است، بعد از فوتاین مجتهد به مجتهد اعلم بعد از او رجوع کرده است; حال اگر عمل مذکور بر طبق فتواى مجتهد دوّم صحیح باشد، آیا اعاده لازم دارد؟

پاسخ:در فرض سؤال،اعاده لازم نیست.

سؤال:در محله یا شهرى یکفرد عالم و روحانى هست که یقین داریم از مجتهد جامع الشرایط تقلید نمى کند، تکلیف مردم در مراجعه به او در کارهایى مثل نماز جماعت، عقد نکاح و وجوهات شرعیه چیست؟

پاسخ:اگر اعمال او طبق نظر مرجع مردم صحیح است و وجوهات را هم نزد مرجع مردم مى فرستد و قبض براى آنها مى گیرد، مانعى ندارد

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس