سؤال: فاصله بين دو عمره چقدر است، و آيا اين امر اختصاص به دو عمره مفرده دارد يا در فاصله بين عمره تمتّع و مفرده هم مراعات آن لازم است و آيا در عمره نيابتي هم مراعات فاصله لازم است يا نه؟
پاسخ: اگر عمره مفرده را براي خودش انجام داده باشد و بخواهد مكرّراً براي خودش بجا آورد يا اگر براي ديگري بجا آورده و بخواهد دوباره براي همان شخص بجاي آورد چنانچه در همان ماهي است كه عمره اوّلي را بجاي آورده عمره دوم را رجاءً بجاي آورد ولي در تكرار عمره بقصد اشخاص مختلف و همچنين يكي براي خودش و يكي را براي نيابت از ديگري و نيز بين عمره مفرده و تمتّع فصل معتبر نيست.
سؤال: فردي قبل از غروب آفتاب شب اول ماه به احرام عمره مفرده محرم شده و طبعاً اعمال مكه را در ساعات اوّليه ماه جديد انجام داده است، آيا اين عمره به حساب كدام ماه لحاظ ميشود؟ در همين فرض اگر بعد از غروب آفتاب محرم شد، چگونه محاسبه ميشود؟
پاسخ: در مورد سوال، اگر قبل از غروب شرعي (مغرب) محرم به احرام عمره شده، عمره همان ماهي كه هنوز آفتاب روز آخر آن غروب نكرده بوده حساب ميشود، و اگر بعد از غروب شرعي محرم شده عمره ماه بعد محسوب ميشود.
سؤال: شخصي در اول ماه ذيحجه وارد مكّه شده، آيا بعد از خاتمه عمره تمتّع و قبل از انجام حج تمتّع ميتواند عمره مفرده انجام دهد يا نه؟ و هم چنين بعد از اعمال حج تمتّع ميتواند بدون فاصله عمره مفرده را انجام دهد يا نه؟
پاسخ: بعد از احرام عمره تمتّع، جايز نيست بدون حاجت از مكّه بيرون برود، و جايز نيست قبل از حج عمره مفرده بجا آورد، ولي بعد از اتمام حج تمتّع، عمره مفرده جايز است و فاصله لازم نيست.