مسـائـل متفـرقه روز عید قربان - اعمال روز عید قربان

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > اعمال روز عید قربان:

مسـائـل متفـرقه روز عید قربان

سؤال: كساني كه جهت ذبح قرباني، به مذبح مي‎روند، و قهراً لباس احرام و بدنشان آلوده به خون مي‎شود، و غالباً تطهير برايشان ميسور نيست تا به مكّه برگردند، آيا گناهي بر آنان هست يا نه؟

پاسخ: رفتن به مذبح براي قرباني نمودن حرام نيست، ولكن اگر لباس يا بدن محرم نجس شود احوط تطهير آن است با امكان، اگر چه مستلزم رفتن به مكّه باشد.

سؤال: در قربانگاه ده نفر حاجي با صاحب گوسفند قرار مي‎گذارند كه ده گوسفند را جدا مي‎كنيم و قرباني مي‎نماييم، از قرار يكي دويست ريال سعودي مثلاً، در اين بين چند نفر ديگر از رفقاي آنان مي‎آيند، و بدون قرار جديد با صاحب گوسفند، به تعدادشان گوسفند قرباني مي‎كنند، و بنا دارند كه بعد از قرباني، طبق قرار داد ساير افراد، به صاحب گوسفند پول بدهند، آيا قرباني‎هاي آنان درست است يا خير؟

پاسخ: بدون استيذان از مالك كافي نيست، اگر چه بعداً راضي شود.

سؤال: در قربانگاه، حاج و صاحب گوسفند يك قراري با هم مي‎گذارند كه هر چند رأس گوسفندي كه مي‎خواهند هر يكي به فلان مبلغ معين، حاجي هم قبول مي‎كند، و يكي يكي را به نيّت افرادي كه وكالت دارد مي‎كشد، بعد مي‎رود با صاحب گوسفند حساب مي‎كند، آيا در قرباني اشكال نيست؟

پاسخ: اشكال ندارد.

سؤال: جمعي از حجاج پول روي هم مي‎گذارند، و كسي با پول مشترك براي همه آنان تعدادي گوسفند مي‎خرد، و در وقت ذبح هر گوسفند را براي يك نفر قصد مي‎كند، و قرباني مي كند، آيا اين ترتيب ذبح اشكال دارد يا خير، و آيا در صورت تفاوت گوسفندان در قيمت، با اينكه همه به يك اندازه پول داده‎اند چه وضعي پيدا مي‎شود؟

پاسخ: در فرض سوال، اگر صاحبان پول راضي باشند و ذابح وكالت مطلق در افراز داشته باشد، اشكال ندارد.

سؤال: اگر قرباني از وجه غير مخمّس باشد چه صورت دارد؟

پاسخ: اگر معامله عين به عين باشد، كفايت نمي‎كند.

سؤال: در مكّه جيب كسي را زدند، و پولش را بردند، شكايت كرد، بعد طي مراحل قانوني حاكم آنجا حكم كرد پولش را از دزد بگيرند، و به او بدهند، آيا جايز است پول را بگيرد و گوسفند قرباني را با آن بخرد يا نه؟

پاسخ: اگر مي‎داند كه عين پول را از ديگران دزديده، نمي‎تواند بگيرد، و الاّ گرفتن وجه و صرف در قرباني مانعي ندارد.

سؤال: اگر كسي ذبح و يا حلق را نتوانست در روز عيد انجام دهد، آيا در روز يازدهم بايد ابتدا ذبح و حلق را كه از وظايف روز قبل است انجام دهد، و بعد به رمي جمرات برود، و يا آنكه مي‎توان اول رمي جمرات را در روز يازدهم انجام دهد، و سپس به قربانگاه برود؟

پاسخ: احوط و اولي انجام ذبح يا حلق، و سپس رمي است.

سؤال: افرادي كه مي‎گويند ما نمي‎توانيم بياييم رمي جمرات آيا نياز است كه روحاني كاروان اصرار نمايد عذر شما چيست؟

پاسخ: چون غالباً اشخاص عذرهاي غير موجه براي نرفتن به جمرات ذكر مي‎كنند و جاهل به مسئله هستند تذكر و پرسش بهتر است مخصوصاً كه گاهي بعد از تمامي اعمال به مناسبتهايي معلوم مي‎شود عملشان صحيح نبوده و اين كار گاهي تبعاتي دارد.

حلق يا تقصير قبل از قرباني

سؤال: شخصي قرباني نمي‎كند به اعتقاد اينكه گوشت گوسفند تلف مي‎شود، و از آنها استفاده‎اي نمي‎شود، و با همين كيفيت تقصير كرده اعمال حج را انجام مي‎دهد، وظيفه او چيست؟

پاسخ: در فرض سوال، از احرام خارج شده، ولي قرباني بر ذمه او است.

ذبح قبل از رمي

سؤال: شخصي به اعتماد نايب خود در رمي، ذبح كرده و حلق نموده است، بعد معلوم شده كه نايب از جانب او رمي ننموده است، آيا ذبح و حلق او صحيح است؟

پاسخ: كفايت مي‎كند.

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس