وظيفه كسي كه قرائتش صحيح نيست - نماز طواف

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > نماز طواف:

وظيفه كسي كه قرائتش صحيح نيست

سؤال: شخص حاج كه قرائت وي درست نيست نماز طواف نساء را خودش خوانده، وشخصي را كه نمي‎داند قرائتش درست‎است يا نه نايب گرفته، دراين صورت مجزي است، يا بايد در ولايت خود نايب بگيرد و دوباره بخواند؟

پاسخ: اگر در وقت عمل، متمكّن از صحيح كردن قرائت نبوده، به‎همان نحوي كه متمكّن بوده كفايت بعيد نيست، ولي فعلاً كه متمكّن از صحيح كردن است بعد از تصحيح احتياطاً نمازهاي طواف را در ولايت خود بخواند، و اگر فعلاً هم‎نمي‎تواند صحيح نمايد، در ولايت خود نايب بگيرد كه به نيابت او بخواند.

سؤال: شخصي محرم به احرام عمره تمتّع وارد مكّه شده است، و هفت روز مثلاً در مكّه توقف دارد، و نماز او غلطهاي زيادي دارد، آيا واجب است كه تا آخر وقت در احرام بماند، و نمازش را اصلاح كند، و بعد شروع به طواف كند، يا وظيفه ديگري دارد؟

پاسخ: لازم نيست تا آن وقت صبر كند، و اگر بعد از طواف تا قبل از فوات موالات عرفيه، بين طواف و نماز، نتواند غلطهاي خود را درست كند، به هر نحو مي‎تواند ولو با تلقين نماز بخواند، و بنابر احوط و اولي نايب هم بگيرد.

سؤال: كسي كه نمازش را غلط مي‎خواند، و وقت تصحيح آن را ندارد، مي‎فرماييد نماز طواف را به همان كيفيت كه مي‎تواند خودش بخواند، آيا چنين كسي مي‎تواند عمره مفرده مستحبي بجا بياورد؟

پاسخ: اشكال ندارد، لكن بنابراحواط و اولي براي نماز طواف نايب بگيرد.

سؤال: آيا كساني كه قادر به خواندن نماز به طور صحيح نيستند مي‎توانند تبرعاً حج استحبابي، و يا عمره مفرده استحبابي، و يا طواف استحبابي از جانب ديگري بجا آورند؟

پاسخ: اشكال ندارد.

سؤال: كسي كه مطمئن باشد قرائتش يا ذكري كه در نماز مي‎گويد درست است، و نماز طواف را اعم از طواف زيارت و نساء همان گونه بخواند، بعد معلوم شود كه اشتباه بوده است، بايد چه كند؟

پاسخ: اگر احتمال غلط بودن آن را نمي‎داده، نمازش صحيح است.

سؤال: كسي كه قرائت او صحيح نيست چنانچه در تصحيح نكردن قرائت مقصر باشد، تكليفش نسبت به نماز طواف چيست؟

پاسخ: در فرض سوال، در صورتي كه وقت ندارد و عاجز از تصحيح است بايد نماز را به همان نحوي كه مي‎داند حتماً بخواند و احوط و اولي اين است كه در صورت امكان به جماعت هم بخواند و نايب هم بگيرد.

سؤال: اگر شخصي در مقام ابراهيم در حج، حمد و سوره‎اش را غلط بخواند آيا زنش براي او حرام مي‎شود؟

پاسخ: اگر سهواً غلط بخواند و بعد از نماز متوجه نشود نماز صحيح است و اگر توجه دارد لكن حمد و سوره‎اش غلط دارد پس اگر قدرت بر تصحيح داشته باشد واجب است قبل از نماز آن را تصحيح كند و اگر قدرت ندارد و كسي هم كه در حال نماز كلمه كلمه به او به طور صحيح تلقين كند نباشد همان نماز با غلط را بخواند و بعد از نماز هم بنابراحوط و اولي شخص صحيح القرائه را نائب قرار دهد كه از طرف او بخواند و زن بر او حرام نمي‎شود لكن چنين كسي خودش نمي‎تواند در انجام اعمال حج براي ديگري نايب شود.

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس