مكان نماز طواف - نماز طواف

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > نماز طواف:

مكان نماز طواف

سؤال: در مقام ابراهيم(عليه السلام) به واسطه ازدحام و كثرت جمعيت ممكن نمي‎شود كه در موقع نماز طواف مرد يا زن طوري بايستند كه محاذي هم نباشند، و يا زن جلوتر از مرد مشغول نماز نباشد در اين صورت نماز آنها صحيح است يا خير؟

پاسخ: بلي صحيح است، ولكن محاذي بودن مرد با زن و هم چنين جلوتر ايستادن زن در حال نماز اگر فاصله بين آنها كمتر از ده ذراع باشد نزد حقير مكروه است.

سؤال: در صورت عدم امكان نماز در نزديك مقام، آيا تا آخر مسجدالحرام فعلي بايد ركعتين طواف را خلف مقام خواند، و يا در جاي ديگر از مسجد الحرام هم مي‎توان خواند؟

پاسخ: بايد تا آخر مسجدالحرام، نمازطواف، خلف مقام يا جانبين آن خوانده شود.

سؤال: چند روزي اطراف كعبه به قدري شلوغ است كه صف طواف تا پشت مقام ابراهيم(عليه السلام) مي‎آيد، و نماز خواندن پشت مقام و نزديك آن ممكن نيست، مگر اينكه چند نفري اطراف انسان بايستند تا انسان نماز طوافش را بخواند، بفرماييد آيا حتماً نماز بايد خلف مقام و نزديك آن باشد ولو به اين صورت، يا دورتر تا هر جا كه مي‎تواند به تنهايي نماز بخواند، كافي است؟

پاسخ: اگر امكان دارد و محذوري در بين نيست، بايد خلف و نزد مقام نماز بخواند.

سؤال: اگر پشت مقام ابراهيم(عليه السلام) دو طبقه شود، آيا نماز در طبقه بالا يا زير زمين صحيح است ؟

پاسخ: در صورتي كه احراز نشود، خلف مقام نماز خوانده، صحيح نيست.

545 س ـ اگر كسي نماز را در خلف مقام ابراهيم نخواند، و با اعتقاد به صحت آن بقيه اعمال را انجام دهد، وظيفه او چيست؟

پاسخ: فقط نماز را بايد اعاده كند.

سؤال: زني نماز طواف خود را در حجر اسماعيل خوانده است، و چون به منزل آمده، ملتفت شده كه حائض شده است، و تا وقوف به عرفات پاك نمي‎شود، وظيفه او نسبت به نماز چيست، و آيا عمل او صحيح است يا خير؟

پاسخ: عمره او صحيح است، و بايد براي حج تمتّع محرم شود، و وقتي خواست طواف و نماز حج را انجام دهد قبل يا بعد از آن نماز طواف عمره تمتّع را بجا آورد.

سؤال: در مسجدالحرام معمولاً افرادي زيادي در پشت مقام همزمان مشغول نماز طواف هستند، و در آن محدوده مانع طواف مي‎باشند، اولاً نماز آنها صحيح است يا خير، و ثانياً با توجه به آنچه فرموده‎ايد كه در صورت ازدحام و كثرت مطوفين طواف از پشت مقام اشكال ندارد، به شرط اينكه طواف كنندگان متصل باشند، آيا نماز خواندن در محدوده مذكوره مانع اتصال هست يا نه؟

پاسخ: نماز در آنجا اشكال ندارد، و در صورتي كه از بقيه جوانب اتصال محفوظ باشد، مضر به اتصال نيست.

سؤال: گاهي اوقات اگر بخواهد نماز طواف را نزد مقام يا پشت آن بجا آورد، طواف كنندگان به او تنه مي‎زنند و از حال نماز خارج مي‎شود، آيا مي‎تواند در فاصله دورتري نماز را بجا آورد.

پاسخ: در مواقع مذكوره اگر طرفين مقام هم همين محذور را دارد مي‎تواند در فاصله دورتري با رعايت الاقرب فالاقرب بخواند.

سؤال: در پشت مقام ابراهيم(عليه السلام) به واسطه ازدحام ممكن نمي‎شود كه در موقع نماز طواف مرد يا زن طوري بايستند كه محاذي هم نباشند و يا زن جلوتر از مرد مشغول نماز نباشد در اين صورت نماز آنها صحيح است يا خير؟

پاسخ: بلي صحيح است.

سؤال: گاهي در پشت مقام ابراهيم(عليه السلام) جمعيت زياد است و چون زن و مرد كنار هم قرار مي‎گيرند احياناً مورد فشار ازدحام واقع مي‎شوند، بدون اينكه ريبه و فسادي در بين باشد، آيا به نماز طواف ضرر نمي‎رساند؟

پاسخ: اگر نماز را با استقرار بخواند صحيح است.

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس