مسـائـل متفـرقه طـواف - طواف

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > طواف:

مسـائـل متفـرقه طـواف

سؤال: در مطاف چيزهايي از افراد مي‎افتد از قبيل ساعت، احرامي، و غيره، و كساني كه طواف مي‎كنند پا روي آن مي‎گذارند، آيا براي طواف ضرر ندارد و موجب بطلان آن نمي‎شود؟

پاسخ: موجب بطلان طواف نمي‎شود.

سؤال: اگر انسان مي‎داند كه پا گذاشتن روي احرامي ديگران موجب اذّيت و عدم رضايت او مي‎گردد، آيا اين عدم رضايت او به طواف ضرر ندارد؟

پاسخ: به طواف ضرر نمي‎زند، ولي نبايد موجب اذّيت ديگران را فراهم آورد.

سؤال: شخصي با علم به حرمت تماس با بدن زن در حين طواف از روي شهوت با بدن زني تماس حاصل مي‎نمايد و از اين تماس متلذذ مي‎گردد، آيا طواف او اشكال پيدا مي‎كند يا نه، تكليف او چيست؟ و آيا طواف مستحبي با واجب فرق دارد؟

پاسخ: مضر به طواف نيست، و اگر كاري كه موجب كفّاره است انجام داده بايد كفّاره بدهد.

سؤال: اگر كودك را در حال خواب، طواف يا سعي دهند يا بخشي از طواف و سعي را در خواب باشد چه حكمي دارد؟

پاسخ: اشكال ندارد.

سؤال: شخصي مقلد حضرت امام خميني(قدس‎سره) بوده و بعد به حضرتعالي رجوع كرده و در نماز طواف حج تمتّع و نساء احرامش را گذاشته و در پشت مقام ابراهيم بر آن سجده نموده و بعد نمازها را اعاده كرده آيا كافي است يا تمام اعمال را بايد انجام دهد.

پاسخ: در فرض سوال، كه نمازها را اعاده نموده اعمالش صحيح است.

حضور قلب در طواف

سؤال: اگر در حال طواف يا سعي، انسان مقداري غافل شود مثلاً در مقداري از يك شوط يا در مقداري از هر يك از اشواط فكرش متوجه موضوعات ديگر شود و از سعي يا طواف غافل شود، همان طوري كه در نماز هم اتفاق مي‎افتد چه صورت دارد؟

پاسخ: حضور قلب در طواف و نماز آن لازم است، و شرط قبول و كمال است، ولي غفلت در آن احياناً موجب بطلان نيست، در صورتي كه اصل طواف را با توجه و شرايط شروع كرده باشد، و اگر از او سوالشود كه چكار مي‎كند بگويد طواف مي‎كنم، و همين طور در سعي.

وسواس در طواف

سؤال: ـ به خاطر اهميت زيادي كه در اعمال حج داده مي‎شود، و به خصوص در طواف‎ها و نماز آن، غالباً يك عملي را به عنوان احتياط و رجاء چندين بار بجا مي‎آورند، ولو اينكه عمل نزد خودشان نقصي ندارد، البته به حد وسواس هم نمي‎رسد، آيا اين گونه تكرار در اعمال، اشكالي دارد؟

پاسخ: وسواس همين است، و نبايد به وسوسه اعتنا شود، بلي انجام عمل احتياطي بدون وسوسه مانع ندارد.

طواف عمره بدون لباس احرام

سؤال: هرگاه محرم لباس احرام را كنار بگذارد، و با لباس دوخته اعمال عمره را از طواف و سعي انجام دهد، جهلاً يا عمداً آيا طواف و سعي او صحيح است؟ وعمره او مجزي است يا نه؟

پاسخ: لازم است كه در لباس احرام طواف وسعي كند، ولي در صورت تخلّف طواف و سعي مزبور صحيح و عمره مذكور مجزي است، و اگر عمداً لباس دوخته پوشيده بايد كفّاره بدهد.

بطلان طواف

سؤال: اگر كسي در عمره تمتّع بعد از انجام اعمال عمره محل شده، و لباس خود را پوشيد، بعد يقين كرد به اينكه طواف او و يا سعي او باطل بوده، در صورتي كه وقت براي تجديد عمره تمتّع، باقي است مراجعت به ميقاتگاه براي او واجب است يا نه؟

پاسخ: در فرض سوال، اگر مي‎داند كه سعي او باطل بوده، سعي خود را با لباس احرام اعاده نمايد، و اگر يقين به بطلان طواف دارد طوافش را به جا آورد، و احتياطاً سعي را اعاده نمايد، و در هر دو صورت تقصير را نيز بنابر احتياط اعاده نمايد، و احتياج به رفتن ميقات نيست، و در صورتي كه از روي جهل مخيط پوشيده كفّاره بر او واجب نيست.

سؤال: آيا رياء در ادعيه طواف موجب بطلان طواف مي‎شود؟

پاسخ: اگر طوري باشد كه در حقيقت به انجام اصل طواف ولو به لحاظ شكل خارجي آن، در انظار مردم كه خوب و زيبا جلوه داده شود بر گردد طواف باطل است.

سؤال: اگر شخصي در عمره تمتّع پس از تقصير متوجه شود طواف و سعيش باطل بوده چه تكليفي دارد؟

پاسخ: بايد عمل باطل را صحيحاً انجام دهيد اگر طواف بوده سعي را هم دوباره انجام دهيد سپس تقصير كنيد.

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس