نيـابت در طـواف - طواف

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > طواف:

نيـابت در طـواف

سؤال: شخصي كه در طواف حج يا عمره مفرده يا عمره تمتّع نايب شده، آيا بعد ازا اداء مناسك خود، آن را بجا آورد؟ يا مخير است در تقديم و تأخير طواف نيابتي؟

پاسخ: در فرض سوالاگر در طواف عمره مفرده يا عمره تمتّع نايب شده است احوط و اولي آن است كه بعد از فراغ از اداء مناسك خود، طواف نيابتي را قبل از تقصير و خروج از احرام انجام دهد، و اگر در طواف حج نايب شده است پس از انجام اعمال حج خود، طواف نيابي را انجام دهد.

سؤال: آيا جايز است براي نايب در طواف عمره تمتّع يا حج كه طواف را در غير موسم بجا آورد يا نه؟

پاسخ: طواف عمره‎تمتّع و طواف‎حج به‎عنوان نيابت از غير، واجب است در موسم حج انجام بگيرد، يعني طواف عمره تمتّع را در اشهر حج و طواف حج را در ذيحجه روز عيد و بعد از آن بايد بجا آورد، مگر اينكه منوب عنه طواف را فراموش كرده‎باشد،و بعد از گذشتن موسم متذكر شود،كه دراين صورت خود او و در فرض عدم تمكن، نايب او مي‎تواند طواف را در غير اشهر حج بجا آورد.

سؤال: اگر بر حسب ظاهر وظيفه او براي طواف و سعي و رمي استنابه بود ولي با عسر‎و‎حرج خودش‎بجا آورد آيا عمل او صحيح‎است و مجزي يا نه؟

پاسخ: در فرض سوال، عمل صحيح و مجزي است.

سؤال: كسي كه از طواف حتي در خارج مطاف عاجز است، و بخاطر گراني طواف با تخت روان، انجام آن براي او مشكل است، آيا طواف نيابي در محدوده از او كفايت نمي‎كند؟

پاسخ: اگر از طواف با تخت روان نيز معذور است نايب بگيرد.

سؤال: آيا محرم قبل از انجام طواف واجب خود، چه طواف عمره يا حج و چه طواف نساء، مي‎تواند همين طواف‎ها را براي معذور نيابت كند؟

پاسخ: مانع ندارد.

سؤال: كسي نتوانسته است بيش از دو شوط از طواف خود را انجام دهد، و بقيه اشواط را ديگري بجاي او انجام داده است وظيفه‎اش چيست؟

پاسخ: در فرض سوال، احتياط در استيناف طواف و نماز است.

سؤال: كسي كه از ابتدا مي‎داند بيش از دو شوط از طواف و سعي را نمي‎تواند انجام دهد، آيا مي‎تواند طواف و سعي را شروع كند، و از موضعي كه قادر نيست به ديگري نيابت بدهد؟

پاسخ: در فرض مذكور بنابراحتياط طواف و سعي را شروع كند، و چنانچه پس از انجام بعض اشواط ولو با استفاده از چرخ و يا حمل بر دوش قادر به انجام طواف نيست، ديگري را نايب قرار دهد، و بعداً نايب طواف و نماز و يا سعي را اعاده نمايد.

سؤال: آيا مي‎تواند بعض از اشواط را به يك نفر و بعض ديگر را به ديگري نيابت داد؟

پاسخ: طواف يك عمل است و بايد تمام آن را به يك نفر نيابت داد.

سؤال: آيا مي‎توان طواف را به شخصي كه نماز طواف را نمي‎تواند صحيح بخواند، و نماز طواف را به ديگري كه قرائتش مورد اطمينان است نيابت داد؟

پاسخ: مانعي ندارد.

سؤال: آيا احرام در نيابت براي طواف عمره تمتّع و مفرده و حج تمتّع لازم است يا نه؟

پاسخ: احرام در نيابت طواف عمره تمتّع و مفرده واجب است، و در طواف حج لازم نيست.

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس