زياده در طواف - طواف

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > طواف:

زياده در طواف

سؤال: كسي در شوط چهارم از حجرالاسود تا اول حجراسماعيل را پيمود، و فكر كرد، چون اول شوط چهارم نيّت جدا در اين شوط نداشته بايد اين‎قسمت شوط را اعاده كند لذا بقيه شوط را بدون نيّت رفته، و از حجرالاسود به قصد شوط چهارم طواف كرده است، آيا اشكالي در طواف حاصل مي‎شود؟

پاسخ: اشكال دارد.

سؤال: شخصي جهلاً در عمره تمتّع طواف را قبل از حجر الاسود شروع نموده، در همان مكان شروع، ختم كرده، تكليف اين شخص چيست؟

پاسخ: درفرض سوال، كسي‎كه جهلاً يك شوط از طواف عمره را ناقص نموده، اگر قبل از فوت موالات حكم را بفهمد واجب است شوط ناقص را تكميل كند و عمره او صحيح‎است، و اگر بعد ازفوت موالات بفهمد احتياطاً اول شوط ناقص را تكميل نمايد، و نماز طواف را بخواند، و دو مرتبه طواف و نماز آن را اعاده نمايد، و همچنين سعي را، و اگر وقتي بفهمد كه از جهت ضيق وقت نمي‎تواند عمره تمتّع را تمام كند، وظيفه او مبدل به حج إفراد مي‎شود، بنابراين در مورد سوالكه طواف عمره را جهلاً ناقص كرده، بعد از اعمال حج احتياطاً عمره مفرده بجا آورد، و سال بعد مجدّداً عمره و حج تمتّع را بجا آورد.

سؤال: شخصي خيال مي‎كرده كه طواف هشت شوط است، و طواف عمره را هشت شوط انجام داده، و پس از تقصير و محرم شدن براي حج فهميده كه هفت شوط است، و اگر بعد از اعمال حج فهميده باشد يعني تمام طوافها را به اين نحو انجام داده و محل شده، چه وظيفه‎اي دارد؟ و اگر بعد از محل شدن از احرام عمره تمتّع و قبل از احرام حج بفهمد تكليف چيست؟

پاسخ: ظاهر نص و فتوي بطلان چنين طوافي است، بنابراين در فرض سوالاگر براي انجام طواف و سعي وقت باشد بايد طواف و نماز و سعي را مجدّداً بجا آورد، چه قبل از احرام باشد، و چه بعد از آن، و اگر وقت نباشد حج او مبدّل به إفراد شده بايد بعد از حج، عمره مفرده بجا آورد، و اگر طواف حج را هم هشت شوط انجام داده باشد حج او مجزي نيست و بايد در سال بعد حج نمايد، و براي بيرون آمدن از احرام بايد اعمال عمره مفرده را به نحو صحيح خودش و با عدم تمكّن نايبش بجا آورد.

سؤال: شخصي چند متر از يك شوط را خراب كرده است و چون دقيقاً اول و آخر آن معلوم نيست، و يك شوط كامل از حجر الاسود شروع و به آنجا ختم مي‎كند، به قصد اينكه آنچه خراب شده به نحو صحيح انجام شود، و زيادي قبلي و بعدي مقدمه علميه باشد، آيا اين طواف صحيح است؟

پاسخ: صحيح نيست، مگر آنكه چند قدم جلوتر از محلّي كه طواف خراب شده است به عنوان مقدمه علميه طواف را شروع كند، و ادامه آن را به عنوان وظيفه واجب طواف، بجا آورد.

سؤال: اگر در هنگام خروج از مطاف، بعد از پايان هفت شوط مقداري مسافت را به قصد جزئيت بجا بياورد، آيا مبطل طواف است؟

پاسخ: اگر عمدي باشد مبطل است، و در صورت سهو آن را قطع كند، و طوافش صحيح است.

سؤال: شخصي طواف خود را انجام داده است، و بعداً دو شوط طواف رجاءاً براي جبران نقص احتمالي بجا مي‎آورد، آيا اين عمل خللي به طواف او مي‎رساند؟

پاسخ: ضرر ندارد، ولي جبران نقص نمي‎كند.

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس