حدّ مطاف - طواف

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > طواف:

حدّ مطاف

سؤال: طواف از پشت مقام ابراهيم آيا اشكال دارد؟

پاسخ: اگر به خاطر ازدحام متمكّن از طواف در بين مقام و كعبه نباشد طواف در پشت مقام به‎شرط اتصال طائفين كه طواف صدق كند اشكال ندارد.

سؤال: اگر طواف حتماً بايد در محدوده (5/26 ذراع) فاصله كعبه و مقام ابراهيم انجام شود، آيا در طرف حجر اسماعيل اين فاصله از ديوار كعبه محاسبه مي‎شود يا از خارج حجر؟

پاسخ: بنابراحتياط واجب از ديوار كعبه محاسبه مي‎شود يعني در آن طرف بايد بيش از حدود 5/26 ذراع از ديوار كعبه فاصله نداشته باشد.

سؤال: اگر به علت ازدحام جمعيت كمي از مقام ابراهيم تجاوز كرديم يعني عقب‎تر رفتيم نظرتان چيست؟ چه بعد از دور چهارم و چه قبل از دور چهارم؟

پاسخ: در فرض سوال، با ازدحام و عدم تمكّن از طواف در مسافت معيّنه و حفظ اتصال به جمعيت طواف كننده طواف اشكال ندارد و فرقي بين بعد از شوط چهارم و قبل از آن نيست.

سؤال: آيا طواف مستحب هم در همان محدوده بايد انجام شود؟

پاسخ: طواف واجب و مستحب در اين جهت تفاوت ندارد.

سؤال: خانمها در هنگام زيادي جمعيت اگر بخواهند طواف را در محدوده 5/26 ذراع بجا آورند يا نماز را پشت مقام ابراهيم بجا آورند، مردان نامحرم به آنها تنه مي‎زنند، تكليف در اين صورت چيست؟

پاسخ: اين امر به تنهايي مجوز طواف در خارج محدوده نيست.

سؤال: ـ اخيراً در مسجد الحرام به علت تعميرات، امكان طواف در محدوده 5/26 ذراع از ديوار ممكن نيست، مستدعي است نظر مبارك را در اين شرايط مرقوم فرماييد.

پاسخ: در فرض سوال، كه طواف در محدوده 5/26 ذراع ممكن نيست بعيد نيست طواف در خارج محدوده مجزي باشد لكن اگر در بعض اطراف امكان طواف در محدوده باشد بايد در آن قسمت طواف را در محدوده انجام دهد.

سؤال: گاهي مأمورين نظافت مسجد الحرام از كنار كعبه دست به دست هم مي‎دهند و همان طور توسعه مي‎دهند تا انسان از مطاف خارج مي‎شود آيا به همين مقدار بيرون كردن از مطاف ضرورت حاصل است كه طوافش در خارج از مطاف صحيح باشد، يا بايد صبر كند تا نظافت تمام شود، و اگر افرادي گمان مي‎كردند كه ضرورت است و طواف را انجام دادند، حال تكليفشان چيست؟

پاسخ: اگر امكان دارد كه در حد، طواف كند بايد صبر كند و در حد طواف كند، و در اين صورت در خارج حدّ صحيح نيست.

سؤال: آيا واجب است براي درك خلوتي مطاف و طواف در محدوده بيت و مقام، طواف را تأخير بيندازد، يا مستحب است يا رجحان دارد، خصوصاً اگر پس از ايّام تشريق مطاف خلوت نشود؟

پاسخ: تأخير لازم نيست، اگر چه مطابق با احتياط است.

سؤال: آيا يقين به هُل خوردن در حين طواف، در محدوده معين، مجوّز براي تجاوز به غير اين محدوده مي‎شود يا خير؟

پاسخ: تا مقداري كه اتّصال به طواف كنندگان محفوظ است مي‎تواند دورتر از بيت طواف كند.

سؤال: درصورتي كه يقين دارد درحال طواف در محدوده معين با اجنبي يا اجنبيه برخورد مي‎كند باز هم واجب است در محدوده معين طواف كند؟

پاسخ: تا مقداري كه اتّصال به طواف كنندگان محفوظ است مي‎تواند دورتر از بيت طواف كند.

سؤال: زني است كه قادر بر طواف كردن نيست، امر دائر است بين اينكه با تخت در خارج مطاف طواف دهند، و يا نامحرم او را پشت كند و در مطاف طواف دهد، وظيفه چيست؟

پاسخ: با توجّه به اينكه طواف با اتصال به طواف كنندگان از هر فاصله صحيح است، با تخت طواف دهند.

سؤال: همسر اينجانب كه يكي از مقلّدين شما مي‎باشد براي بار دوم قصد زيارت بيت الله الحرام را دارد ولي چون بيمار مي‎باشد نمي‎تواند طواف را از آن حدّي كه فرموده‎ايد و شخصاً سعي صفا و مروه را خود انجام دهد لذا آيا اينجانب مي‎توانم اعمال مذكور و ساير اعمال ديگر ايشان را به نيابت همسرم انجام دهم؟

پاسخ: در مورد سوال، كسي كه نمي‎تواند طواف را در حدّ تعيين شده انجام دهد مي‎تواند طواف را در دورتر از اين حدّ با صدق طواف و اتصال به طواف كنندگان انجام دهد و نسبت به سعي هم چنانچه خودش ولو بوسيله چرخهائي كه فعلاً متداول است مي‎تواند سعي كند بايد خودش سعي كند بلي اگر به هيچ وجه ولو با وسيله خودش قادر بر انجام طواف و يا سعي نباشد شما و يا ديگري مي‎توانيد به نيابت از ايشان و به اذن ايشان طواف و سعي انجام دهيد.

سؤال: در طبقه دوم و سوم طواف كردن چه صورت دارد؟

پاسخ: اگر منظور اين است كه در طبقات دوم و سوم شبستانهاي اطراف صحن مسجد الحرام طواف كند، صحيح نيست و اگر منظور اين است كه چنانچه در محدوده بين مقام و كعبه طبقاتي شود طواف چطور است در صورتي كه بالاتر از خانه كعبه نباشد اشكال ندارد.

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس