كفاره محرمات احرام - محرمات احرام

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > محرمات احرام:

كفاره محرمات احرام

سؤال: اگر از حاجّ در حال احرام عملي سرزند كه موجب كفّاره است، كفّاره را در كجا بايد ذبح يا نحر كند؟

پاسخ: در صورت تمكّن، كفّارات در احرام عمره را بايد در مكّه و كفّارات در احرام حج را بايد در مني ذبح و يا نحر كنند، و فديه‎ها را بپردازند، و در صورت عدم تمكّن بايد در شهر خود تدارك نمايند.

سؤال: آيا كفّاره احرام عمره و يا حج را مي‎توان در وطن ذبح نموده و به فقير داد، يا خير؟

پاسخ: اگر ايصال كفّاره به فقير در حج مشكل باشد مانع ندارد كه در وطن ذبح كند و به فقير بدهد.

سؤال: مصرف كفّاره‎اي كه در احرام عمره و يا حج تعلّق گرفته چيست؟

پاسخ: مصرف كفّاره فقير غير سيّد است، و اگر دهنده كفّاره سيّد باشد، جايز است كه كفّاره خود را به سيّد فقير بدهد، و بنابراحتياط واجب بايد فقير مؤمن باشد.

سؤال: آيا حاج مي‎تواند از گوشت گوسفندي كه به عنوان كفّاره مي‎دهد خودش بخورد؟

پاسخ: خودش نمي‎تواند بخورد.

سؤال: آيا شخص فقير مي‎تواند گوشت كفّاره تقصير خود را به مصرف فقرايي كه نانخور او هستند برساند؟

پاسخ: براي كساني كه نفقه آنان بر او واجب است نمي‎شود صرف نمود.

سؤال: آيا حيواني كه به عنوان كفّاره محرمات احرام ذبح مي‎شود بايد داراي شرايط قرباني باشد، و آيا در مني ذبح شود، يا بعد از بازگشت به وطن خود هم مي‎تواند انجام دهد؟

پاسخ: كفّاره، شرائط قرباني را ندارد و كفاراتي كه در احرام عمره واجب شده بايد در مكّه ذبح شود و آن‎چه در احرام حج بوده در مني ولي اگر ممكن نشد مي‎تواند در شهر خود ذبح كند.

سؤال: اگر كودك مميّزي، بدون اذن ولي محرم شود و در حال احرام، يكي از محرّمات را مرتكب شود، كفاره آن بر عهده كيست؟

پاسخ: در فرض سوالكفّاره واجب نيست ولي احتياط آن است كه ولي بچه كفّاره را از مال خودش بدون اينكه قصد كند بر او واجب بوده يا بر صبي، ادا نمايد.

سؤال: شخص محرم برايش غذا آورده‎اند و روي برنج ادويه ريخته‎اند و خورده در بين غذا متوجه شده باز باقي غذاي معطر را خورده آيا كفّاره دارد اگر دارد كفّاره‎اش چيست؟

پاسخ: كفّاره استعمال بوي خوش بنابر احوط يك شتر است.

سؤال: استفاده از روايات وارده و فتواي آيات عظام اين است كه اگر محرم زوجه خود را در حال احرام تقبيل كند موجب كفاره مي‎شود سوالاين است كه كه اگر زوجه شوهر خود را در حال احرام تقبيل نمايد آن هم موجب كفاره مي‎شود يا خير در صورت وجوب كفاره دليل فرع را بيان فرمائيد.

پاسخ: در فرض سوال، كفاره واجب مي‎شود و دليل آن همان ادله‎اي است كه كفاره را براي مرد در صورت تقبيل او، زوجه خود را واجب مي‎كند و علماء در مناسك فرموده‎اند: «و المرأة في ذلك كلّه كالرجل».

سؤال: كفاره پوشاندن صورت براي زنان از روي عمد چيست؟

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس