خرید و فروش - آرشیو سوالات احکام(قدیمی)

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > آرشیو سوالات احکام(قدیمی):

خرید و فروش

سؤال: با سلام خسته نباشید - حکم استفاده و خرید گوشی های نوکیا را واضح و صریح بیان فرمایید. با تشکر و من الله التوفیق منتظر پاسخ شما هستم

پاسخ: پسرم ! مومن به شایعات در جامعه توجه نمی کند  از نظر شرعی درباره هر چیزی اگر منع شرعی از طرف مراجع عظام  انتشار نیافته است اشکالی در استفاده از آن چیز وجود ندارد ولی متاسفانه گناهان زیاد و روشن و واضحی در جامعه هست  که کسی به آن توجه ندارد مثل: بداخلاقی؛ غیبت؛ تهمت؛ آزار پدر و مادر؛ آزار خانواده؛ آزار مومنین ؛ امر به معروف و نهی از منکر نکردن؛... و به عکس چیزهایی که گناه بودن آن احراز نشده نقل مجالس است.

*****

سؤال: فروختن گوشت خوک و شراب در رستوران کشورهای غیر مسلمان به مسیحیان و کفار برای یک مسلمان جایز است؟
پاسخ: به طور کلی فروختن چیزهای نجس و حرام حتی به کفار جایز نیست. شما سعی بفرمایید در کشور غیر اسلامی احکام و فرهنگ اسلامی را اجرا و عمل نمایید مطمئن باشید خداوند از دریای بیکران رحمتش به شما خیر و برکت عطا خواهد فرمود.
*****

سؤال:  خرید اوراق بهادار که سود ماهانه دارد و قابل فروش است و هر ماه سود به تعلق میگیرد چه حکمی دارد . بهترین راه سرمایه گزاری در کدام راه میشود انجام داد که اشکال شرعی نداشته باشد. مرجع: آیت الله وحید خراسانی (مذظله)

پاسخ : طبق نظر آیت الله وحید خراسانی (مدظله) سپرده گذاری در بانک در صورتی که به عنوان قرض باشد، چه به نحو سپرده ثابت ( یعنی صاحب پول بر حسب قرارداد تا مدت معینی نمیتواند از پول خود استفاده نماید) چه به نحو حساب در گردش ( یعنی صاحب پول هر وقت بخواهد میتواند از پول خود استفاده کند) چنانچه سپرده گذار شرط سود نکند و خود را طلبکار نداند اگر چه بانک به او سود بدهد اشکالی ندارد و جائز است. همچنین اگر بانک پول را به عنوان مضاربه بگیرد ،وشرائط شرعی مضاربه که در رساله عملیه مذکور است رعایت شود،گرفتن سود مانعی ندارد، ولی اگر بانک دولتی باشد، بنابر احتیاط واجب قبل از تصرف در سود یک پنجم آن‌را به نیّت مافی‌الذمّه به سادات فقیر بدهد و چهار پنجم بقیه، از منافع او بوده، وبا گذشت سال خمسی متعلق خمس می‌باشد.

 و وام گرفتن از بانکهای اسلامی و وام دادن به آنها که در آن شرط سود و فایده باشد ،ربا و حرام است ،ولی میتوان به راههایی از ابتلا به ربا پرهیز کرد ،مانند اینکه وام گیرنده ،کالایی را از بانک یا وکیل او به نسبت معینی مثلا ده یا بیست در صد ،گران تر از قیمت بازار بخرد ،وشرط کند که بانک مبلغ مورد تقاضای او را تا مدت معینی به او قرض دهد ،ویا اینکه کالایی را به بانک یا وکیل او به کمتر از قیمت بازار به نسبت معینی بفروشد و شرط کند که بانک مبلغ مورد تقاضای او را تا مدت معینی قرض دهد.
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس