حکم محرمیت فرزند خوانده مرجع تقلید: حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای(مدّظلّه) - ازدواج و زناشویی

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > ازدواج و زناشویی:

حکم محرمیت فرزند خوانده مرجع تقلید: حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای(مدّظلّه)

سوال باعرض سلام وآرزوی سلامتی وطول عمرباعزت درسایه خداوند متعال بنده باهمسرم بمدت ۲۵ساله ازدواج کردیم که بخواست پروردگارمتعال صاحب فرزند نشدیم که بعد ۲۰سال باکمک خداوندوپیگیری وتلاش بسیارتوانستیم صاحب پسری ازطریق بهزیستی شویم که مدت ۴سال است به جمع خانواده کوچک ماپیوسته ولی الان بامشکل محرم نامحرم روبروشده ایم ظمنا به لطف خداپدرومادربنده وهمسرم درقیدحیات هستند ولی شوهر خاله بنده وشوهر خاله همسرم فوت نموده اند لطفا درصورت امکان ماروراهنمایی بفرمایید باسپاس فراوان
مرجع تقلید: حضرت آیت الله العظمی خامنه ای(مدظله)
 
جواب:بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
وَٱلسَّلَامُ عَلی عِبادِالله
با تشکر از اعتمادتان به سایت انهار
بزرگوار
یکی از مساپلی که معمولاً خانواده‌ها و زن و شوهرهای بی فرزند از طریق بهزیستی یا ارتباط مستقیم با پدر یا مادری؛ بچه و نوزادی را به فرزند خواندگی قبول می‌کنند و به خانه خود می‌آورند این است که: محرم و نامحرم بودن بچه و نوزاد به خانواده در نوجوانی و جوانی دردسرساز می‌شود و ای کاش این خانواده‌ها از همان اولین لحظه تصمیم گیری برای قبول کردن بچه و نوزادی به فرزند خواندگی مشاوره مذهبی می‌گرفتند و با آگاهی اقدام به قبول کردن فرزند کنند که در آینده به دردسرهایی مبتلا نشوند.
شرایط خوبی که هنگام قبول کردن بچه و نوزاد به فرزند خواندگی باید در نظر گرفته شوند:
{۱} بچه و نوزاد در روزها و ماه‌های اول تولد و شیرخوار باشد و نیز خواهر زن و شوهر فرزندی داشته باشند که به فرزند شیر می‌دهد و نیز زن برادر زن و شوهر فرزندی داشته باشند که به فرزند خود شیر می‌دهند.
در این صورت اگر یکی از طرف زن و یکی از طرف شوهر شیرده باشد محرمیت در کل خانه این زن و شوهر برقرار می‌شود.
{۲} اگر بچه‌ای را که به فرزندی قبول می‌کنند دختر باشد ولو اینکه شیرخوار نباشد در صورتی که سن دختر کم باشد مثلاً یک ساله یا دو ساله باشد و پدر زن و پدر شوهر در قید حیات باشند در صورتی که دختر کم‌سن را به مدت ۱۰ سال به عقد موقت پدر زن درآورند و البته مهریه در عقد موقت (برای صحت و درستی عقد) واجب هست داده شود پس از اینکه عقد موقت انجام شد و مهریه داده شد پدر زن می‌تواند بگوید من باقی مدت را بخشیدم تا عقد فسخ شود ولی محرمیت برقرار می‌ماند در این صورت فرزند به تمام افراد خانواده زن اعم از خواهرهای زن و برادرهای زن محرم می‌شود یعنی خواهرهای زن خاله رضائی و برادرهای زن دایی رضائی می‌شوند و البته همین دختر پس از فسخ شدن عقد قبلی می‌تواند به پدر شوهر به مدت ۱۰ سال عقد موقت شود و مهریه نیز داده شود در این صورت فرزند به تمام افراد خانواده شوهر اعم از خواهرهای شوهر و برادرهای شوهر محرم می‌شود یعنی خواهرهای شوهر عمه رضائی و برادرهای شوهر عموی رضائی می‌شوند.
{۳} اما اگر بچه‌ای را که به فرزندی قبول می‌کنند پسر باشد و شیرخوار نباشد و خانواده زن و شوهر به دلیل شیرخوار نبودن پسر؛ قادر به شیر دادن به او نباشند محرمیت ایجاد نمی‌شود و راهی برای محرمیت وجود ندارد. والله عالم.
زمان دریافت سؤال پنجشنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۴ حدود ساعت ۱۷:۱۴
زمان پـــاسخ سؤال سه‌شنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۴ حدود ساعت ۱۰:۰۵
اَللّهُمَّ‌‌عَجِّل‌‌لِوَلیِّکَ‌الفَرَجَ‌‌وَالْعافِیَة وَالنَّصْرَ
اَللّهُمَ صَلَّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّد وَ عَجِّل فَرَجَهُم
وَ اَهلِک وَ الْعَنْ أعْدائَهُم أجْمَعِین.
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس