حکم جوشاندن آب غوره مرجع تقلید آیةالله امام خامنه ای (مدّظلّه) - طهارت و نجاسات

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > طهارت و نجاسات:

حکم جوشاندن آب غوره مرجع تقلید آیةالله امام خامنه ای (مدّظلّه)

سوال سلام. آیا اگر غوره را آب بگیریم و بجوشانیم تا آبغوره درست شود حرام میشود؟
 
جواب:بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
وَٱلسَّلَامُ عَلی عِبادِالله
با تشکر از اعتمادتان به سایت انهار
بزرگوار
آبغوره، عصاره غوره (انگور نارس)، یکی از چاشنی های محبوب در آشپزی ایرانی است که به دلیل طعم ترش و خواص متعدد، در تهیه غذاها و ترشیجات کاربرد فراوانی دارد. با این حال، پرسش هایی درباره حکم شرعی جوشاندن آبغوره، به ویژه در مواردی که ممکن است چند دانه انگور در میان غوره ها باشد یا نمک به آن اضافه نشود، مطرح شده است. همچنین، برخی افراد به دنبال فهم دقیق نظر مراجع عظام تقلید (حفظهم الله) و نیز آیةالله العظمی امام خامنه ای (مدّظلّه)، در این زمینه هستند.

جوشاندن آبغوره چه حکمی دارد؟
طبق نظر مراجع عظام تقلید (حفظهم الله) و نیز آیةالله العظمی امام خامنه ای (مدّظلّه)، جوشاندن آبغوره (شیرین نشده) به خودی خود اشکالی ندارد و خوردن آن حلال است. غوره، چون هنوز شیرین نشده، در حکم انگور نیست و بنابراین، قوانین مربوط به آب انگور بر آن صدق نمیکند.
بر اساس فتاوای موجود، اگر آبغوره خالص باشد و اثری از شیرینی در آن نباشد، جوشاندن آن نه باعث نجس شدن میشود و نه خوردن آن حرام است. حتی اگر در خوشه های غوره چند دانه انگور وجود داشته باشد، به شرطی که عصاره نهایی شیرین نباشد و به آن آبغوره گفته شود، جوشاندن آن اشکالی ندارد.
فتوای آیةالله العظمی امام خامنه ای (مدّظلّه) در این مورد
حضرت آیةالله العظمی امام خامنه ای (مدّظلّه) در این باره فرموده اند:
«اگر در میان خوشه های غوره، دانه هایی از انگور باشد و آب همه آنها گرفته شود، چنانچه به آن آبغوره گفته شود، با جوشیدن نجس یا حرام نمیشود».
این نظر با فتاوای دیگر مراجع، مانند آیات عظام: سیستانی و مکارم شیرازی؛ همخوانی دارد که تاکید دارند اگر آبغوره به دلیل وجود مقدار ناچیز انگور، همچنان در عرف به عنوان «آبغوره» شناخته شود، جوشاندن آن مشکلی ایجاد نمیکند.
جوشاندن آب انگور
در مقابل، جوشاندن آبغوره؛ جوشاندن آب انگور (عصیر عنبی) است که اگر بجوشد، خوردن آن حرام است، مگر اینکه دو سوم آن با حرارت کم شود. در این صورت، یک سوم باقیمانده حلال میشود.
البته باید دقت کرد که در تهیه آبغوره، غوره ها کاملا نارس باشند و مخلوطی از آب انگور در آن وجود نداشته باشد.
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس