(۳۰۶) برخی از اعمالی که انجام آنها معادل ثواب حجّ است - مطالب روزانه

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > مطالب روزانه:

(۳۰۶) برخی از اعمالی که انجام آنها معادل ثواب حجّ است

بسم الله الرحمن الرحیم
برخی از اعمالی که انجام آنها معادل ثواب حجّ است:
    
فهرست محتوا:
ثواب عظيم حاجي در ايام حجّ:
برخی از اعمال كه ثواب آن مساوی با حجّ است:
{۱} ذكر خدا پس از نماز صبح تا طلوع آفتاب در سجاده ی عبادت.
{۲} ثواب نماز مغرب به جماعت.
{۳} انجام تعقیبات پس از نماز مغرب.
{۴} نگاه محبت‌آمیز به پدر و مادر.
{۵} خدمت به خلق خدا و دستگیری از نیازمندان.
{۶} جارو کردن مسجد.
    
توضیحات:
خداوند مهربان براي برخي اعمال عبادي ثواب حج را برای بندگان خود مرحمت فرموده است؛ چه خوب است كه با انجام آنها حجّ نرفته ثواب حجّ ببريم.
    
ثواب عظيم حاجي در ايام حج
آقا امام صادق (علیه السلام) در توصيف ثواب عظیم حجّ مي فرمايد:
«كجا مي توان به ثوابي كه شخص حجّ گذار به آن مي رسد، رسيد؟»
اين فرمايش آقا امام صادق (علیه السلام)  نشان از عظيم بودن ثواب حج دارد.
از آقا رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلّم) نقل شده است که:
«اگر به اندازه كوه ابوقيس طلاي سرخ داشته باشي و تمام آن را در راه خدا انفاق كني به ثواب شخص حج گذار نخواهي رسيد.»
ثواب الاعمال صفحه ۱۴۰.
با توجه به روايات و احاديث نقل شده از ائمه معصومين مي توان دانست كه حج در اسلام، عمل عبادي است كه ثواب بسيار زيادي براي آن منظور شده است.
    
برخی از اعمال كه ثواب آن مساوی با حجّ است:
    
{۱} ذكر خدا پس از نماز صبح تا طلوع آفتاب در سجاده ی عبادت.
آقا رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلّم)  میفرمايد:
«هر مسلماني كه پس از نماز صبح تا طلوع آفتاب در سجاده بنشيند و ذكر خدا گويد ثواب حج برايش نوشته مي شود و گناهانش آمرزيده مي شود، همچنين اگر بنشيند تا ساعتي كه نماز در آن وارد است فرا رسيد، دو يا چهار ركعت نماز بخواند گناهان گذشته‌اش آمرزيده مي شود و خداوند ثواب حج برایش منظور میكند.»
مسلمان كيّس میتواند از طريق عمل كردن به اين احاديث گرانبها هر روز به ثواب حج برسد و از فرصت دنيای فانی برای زندگی سعادتمند در دنيای باقی استفاده كند.
    
{۲} ثواب نماز مغرب به جماعت.
همچنين آقا رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلّم)  میفرمايد: «هر كس نماز مغرب را به جماعت بخواند ثواب حج مي برد و عمره مقبوله را دارد.» انساني كه فرصت شناس باشد، ارزش دنيا را بسان مزرعه آخرت مي داند و براي اندوختن توشه اخروي از آن استفاده مي كند و در كاشتن بذر طاعت كاهلي نمي كند. چنانچه خداوند در سوره مزمل آيه ۲۰ مي فرمايد: «آن چه از پيش از خير براي خويش فرستاديد نزد خدا بيابيد.»
    
{۳} انجام تعقیبات پس از نماز مغرب.
آقا امام صادق (علیه السلام) میفرمايد: «هر كس پس از نماز مغرب تعقيبات بخواند و بدون اين كه با كسي تكلم كند، چهار ركعت نماز گذارد ثواب يك حج مقبول در نامه عملش ثبت مي گردد.»
    
{۴} نگاه محبت‌آمیز به پدر و مادر.
آقا رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلّم) میفرمايد: هر کس با محبت به پدر و مادرش نگاه کند با هر نگاهی خداوند ثواب یک حج مقبول به او می‌دهد.
اصحاب وقتی این سخن آقا رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلّم) را شنیدند، تعجب کردند. یکی از اصحاب پرسید یا رسول‌الله اگر کسی در روز ۱۰۰ بار با محبت به پدر و مادر خود نگاه کند آیا باز هم این ثواب نصیب او می‌شود. آقا رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلّم) فرمود: که آن فرد ثواب ۱۰۰ حج مقبول را کسب می‌کند.
 
البته با تأسف از اینکه نگاه محبت‌آمیز به پدر و مادرها در جامعه کم شده و حتی گاهی شاهد نگاه‌های غضب‌آلود فرزندان به والدین هستیم
    
{۵} خدمت به خلق خدا و دستگیری از نیازمندان.
آقا رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلّم) میفرمايد: اگر فردی نیازی از نیازهای مردم را برآورده کند، ثوابی بیش از ۱۰۰ هزار حجّ می‌برد.
    
{۶} جارو کردن مسجد.
آقا رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلّم) میفرمايد: «کسی که مسجدی را جارو زند همانند این است که در ۴۰۰ غزوه با پیامبر شرکت کرده، ۴۰۰ حج کرده، ۴۰۰ بنده آزاد کرده، و ۴۰۰ روز روزه گرفته باشد».
همچنین فرموده‌اند: «کسی که مسجدی را جارو بزند یا خوشبو کند نامه اعمالش را بدست راستش می‌دهند و روز قیامت از قبر برمی‌خیزد در حالی که بوی خوشی چون بوی «اِذخِر» می‌دهد.»
    
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس