حکم شکار مرجع تقلید آیةالله العظمی صافیی (مدظله) - شکار

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > شکار:

حکم شکار مرجع تقلید آیةالله العظمی صافیی (مدظله)

سوال سلام و خسته نباشید
۱۴ سال دارم. امروز با استفاده از تفنگ پدربزرگم حداقل ۶ پرنده را کشتم (از گوشت آنها استفاده کردم) و البته روزهای قبل هم پرنده شکار کردم و از گوشت آنها استفاذه کردم. ولی حالا عذاب وجدان دارم و می‌ترسم کارم خلاف شرع بوده و مرتکب گناه شده باشم.
لطفا ساده توضیح دهید تا متوجّه شوم.
مرجع تقلید: حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی(مدظله)
 
جواب:بسم الله الرحمن الرحیم
والسلام علی عبادالله الصالحین و علی من اتبع الهدی.
و تشکر از اعتمادتان به سایت انهار.
اگر حیوان حلال گوشت وحشی با اسلحه شکار شود، با پنج شرط بدنش پاک و خوردنش حلال است:
اول: اسلحه شکاری مثل کارد و شمشیر برنده باشد، یا مثل نیزه و تیر، تیز باشد که به‌واسطة تیز بودن، بدن حیوان را پاره کند.
اگر به وسیلة دام یا چوب و سنگ و مانند اینها حیوانی را شکار کنند، پاک نمی‌شود و خوردنش هم حرام است.
اگر حیوانی با تفنگ شکار شود، باید گلوله تیز باشد که در بدن حیوان فرو رود و آن را پاره کند تا پاک و حلال شود. بنابراین اگر گلوله تیز نباشد و با فشار در بدن حیوان فرو رود و حیوان را بکشد، یا به‌واسطة حرارتش بدن حیوان را بسوزاند و در اثر سوزاندن، حیوان بمیرد، پاک و حلال بودنش اشکال دارد.
دوم: شکارچی باید مسلمان یا بچة مسلمان باشد که خوب و بد را بفهمد، و اگر کافر یا دشمنان اهل بیت پیغمبر «صلی الله علیه وآله وسلّم» حیوانی را شکار نماید، آن شکار حلال نیست.
سوم: اسلحه برای شکار کردن حیوان به کار رود و اگر مثلاً جایی را نشان کند و اتفاقاً حیوانی را بکشد، آن حیوان پاک نیست و خوردنش هم حرام است.
چهارم: هنگام شکار نام خدا را ببرد {مثلاً بگوید بسم الله}، اما اگر نام خدا را نبرد، شکار حلال نمی‌شود. ولی اگر فراموش کند، اشکال ندارد.
پنجم: اگر به حیوان برسد و زنده باشد و به اندازه سر بریدن آن حیوان هم وقت باشد باید سر حیوان را رو به قبله و با گفتن بسم الله ببرد و اگر سر حیوان را نبرد و صبر کند تا بمیرد، حیوان پاک نیست و خوردنش حرام است. یاحقّ.
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس