حکم طلاق در عادت و آمیزش بعد ار پاکی مرجع تقلید آیةالله العظمی سیستانی (مدظله) - طلاق

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > طلاق:

حکم طلاق در عادت و آمیزش بعد ار پاکی مرجع تقلید آیةالله العظمی سیستانی (مدظله)

سوال باسلام من و همسرم توافق کردیم طلاق بگیریم ولی چند روز قبل از طلاق با او رابطه جنسی داشتم و در روز طلاق او هم عادت ماهانه بود ولی حقیقت را به عاقد نگفتیم آیا این صیغه باطل است
مرجع تقلید: حضرت آیت الله العظمی فاضل لنکرانی(قدّس سرّه)

جواب:بسم الله الرحمن الرحیم
والسلام علی عبادالله الصالحین
والسلام علی من اتبع الهدی
والسلام علیکم و رحمةالله و برکاته
با تشکر از اعتماد شما به «سایت انهار»
بزرگوار.
(۱) چرا طلاق؟ در گذشته رسم مؤمنین این بوده است که دختر با چادر سفید به منزل شوهر می رفته و با کفن سفید از آنجا خارج می شده.
طلاق زیبنده مومن نیست و چون طلاق شما باطل هست تلاش کنید با مشاوره و حل شدن موارد اختلاف به زندگی خود سامان دهید زیرا با طلاق عرش خدا به لرزه درمی آید.
بزرگوار
طلاق یعنی جدا شدن همسران از یکدیگر؛ و در پی آن حقوق و تکالیف متقابلی که بین زوجین در هنگام ازدواج وجود داشته از میان می‌رود.
طلاق وقتی اتفاق می‌افتد که استحکام رابطه زناشویی از بین می‌رود و میان زوجین ناسازگاری و تنش به وجود می آید.
بزرگوار
مشکلات در هر خانواده ای با هر پست و مقام و جایگاه و طبقه ای؛ کم و زیاد وجود دارد، اما گاهی زوجین این مشکلات را به قدری بزرگ می کنند که از حد توان و تحمل خارج می شود و منجر به طلاق می گردد.
بزرگوار
زوجین باید برای بهبود رابطه و افزایش عشق و علاقه و رسیدگی به خواسته ها و نیازهای هم بکوشند و تن به طلاق ندهند زیرا طلاق آخرین راه است.
پیامبران و امامان ما توصیه و سخنان گوهر باری راجع به طلاق گفته اند که در هر کدام نکته ای نهفته است.
سه حدیث در باره طلاق:
(1) قال الصادق (علیه السلام): ما مِن شَيءٍ مِمّا أحَلَّهُ اللّه ُ عَزَّ و جلَّ أبغَضَ إلَيهِ مِن الطلاقِ... .
الكافي، ج6، ص54، ح2.
از چيزهايى كه خداوند عز و جل حلال فرموده هيچ چيز نزد او منفورتر از طلاق نيست.

(2) الكافي عن صفوان بن مهران عن الإمام الصّادق عليه السلام : قالَ رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله : ما مِن شَيءٍ أبغَضَ إلى اللّه ِ عَزَّ و جلَّ مِن بَيتٍ يَخرَبُ في الإسلامِ بالفُرقَةِ ··· ثُمّ قالَ أبو عبدِ اللّه ِ عليه السلام : إنَّ اللّه َ عَزَّ و جلَّ إنّما وَكَّدَ في الطَّلاقِ و كَرَّرَ فيهِ القَولَ مِن بُغضِهِ الفُرقَةَ.
الكافي، ج5، ص328، ح1.
الكافي ـ به نقل از صفوان بن مهران ـ امام صادق (عليه السلام): رسول خدا (صلى الله عليه و آله و سلّم) فرمود: در اسلام هيچ چيز نزد خداوند عزّ و جلّ منفورتر از خانه اى نيست كه با جدايى ويران شود ··· سپس امام صادق (عليه السلام) فرمود: خداوند عزّ و جلّ از آن رو نسبت به طلاق [ندادن] تأكيد فرموده و بارها از آن سخن گفته است ، كه از جدايى و تفرقه نفرت دارد .

الإمامُ الصّادقُ (عليه السلام): إنَّ اللّه َ عَزَّ و جلَّ يُحِبُّ البيتَ الذي فيهِ العُرسُ، و يُبغِضُ البيتَ الذي فيهِ الطلاقُ، و ما مِن شَيءٍ أبغَضَ إلى اللّه ِ عَزَّ و جلَّ مِن الطلاقِ .
الكافي، ج6، ص54، ح3.
امام صادق (عليه السلام): خداوند عزّ و جلّ خانه اى را كه در آن عروسى باشد دوست دارد و خانه اى را كه در آن طلاق باشد ، دشمن دارد و نزد خداوند عزّ و جلّ چيزى منفورتر از طلاق نيست.
(۲) طلاق در حالت پریودی و عادت زن باطل است، بنابراین آن زن به همسری شما باقی می مانده است.
( ۳) از شرایط صحّت طلاق وقوع طلاق در طُهر غیر مواقعه است. بنابر این، طلاق زنی که حایض یا نفسا و یا در طهر مواقعه است صحیح نیست، {بنابراین طلاق زنی که پس از پاک شدن از عادت با او آمیزش شده است صحیح نیست بلکه باید زن پریود شود و از پریودی پاک شود و در پاکی طلاق داده شود}.
بزرگوار.
حالا که الحمدلله طلاق شما باطل است تلاش کنید در مشاوره توسط آگاهان به مسائل روانشناسی دینی و استادان حرف ای اخلاق، موارد اختلاف را بررسی کنید تا انشاءالله این اتفاق مقبوض و مورد خشم خدا واقع نشود و مجدداً مورد مراحل الهی قرار بگیرید و زندگی را از سر بگیرید.
حقیر حاضرم در هر کجای کشور که باشید برای مشاور در این مورد خدمتتان برسم. یاحقّ.


کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس