احکام >
نماز:
ترتیب بین نمازها
مسأله ۲۷ - نماز عصر باید بعد از نماز ظهر و نماز عشا بعد از نماز مغرب خوانده شود و اگر بر خلاف این ترتیب خوانده شود نماز باطل است.
مسأله ۲۸- هرگاه کسی بر اثر اشتباه یا غفلت نماز عصر را پیش از نماز ظهر بخواند یا نماز عشا را پیش از نماز مغرب خواند و بعد از تمام شدن نماز متوجه شود نمازش صحیح است.
مسأله ۲۹- اگر به تصور اینکه نماز ظهر خوانده است به نیت نماز عصر مشغول نماز شود و در بین نماز متوجه شود که نماز ظهر را نخوانده چنانچه در وقت مشترک نماز ظهر و عصراست باید بلافاصله نیت خود را به نماز ظهر برگرداند و نماز را تمام کند و پس از آن نماز عصر را به جا آورد و در صورتیکه در وقت مخصوص نماز ظهر باشد بنابر احتیاط واجب باید نیت را به نماز ظهر برگرداند و نماز را تمام کند ولی بعداً هر دو نماز (ظهر و عصر) را به ترتیب به جا آورد.
مسأله ۳۰ - به تصور اینکه نماز مغرب را خوانده مشغول نماز عشا شود و بین نماز بفهمد که اشتباه کرده چنانچه در وقت مشترک نماز مغرب و عشا بوده و به رکوع رکعت چهارم نرفته باشد باید نیت را به نماز مغرب برگرداند و نماز را تمام کند و بعد نماز عشا را بخواند ولی اگر به رکوع رکعت چهارم رفته باشد بنابر احتیاط باید نماز را تمام کند سپس نماز مغرب و عشا را به ترتیب بخواند. همچنین اگر در وقت مخصوص نماز مغرب باشد و وارد رکوع رکعت چهارم نشده احتیاط واجب آن است که نیت را به نماز مغرب برگرداند و نماز را تمام کند و بردن هر دو نماز را به ترتیب به جا آورد.
مسأله ۳۱- اگر به نیت نماز ظهر مشغول نماز شد و بین نماز یادش بیاید که قبلا نماز ظهر را خوانده است نمیتواند نیت را به نماز به عقب برگرداند بلکه باید این نماز را رها کند و نماز عصر را بخواند همچنین است اگر مشغول خواندن نماز مغرب شود و در بین نماز متوجه شود که آن را خوانده است.