احکام >
امور مرتبط به غسل:
غسل ترتيبی
مسأله ۳۷۸- در غسل ترتيبی بايد به نيّت غسل، نخست سر و گردن و سپس طرف راست بعد طرف چپ بدن را بشويد. اگر عمداً يا از روی فراموشی يا به سبب ندانستن مسأله به اين ترتيب عمل نكند، غسل او باطل است. در شستن هر كدام از دو طرف بايد كف پا را حركت دهد، تا آبْ كف پا را بگيرد.
مسأله ۳۷۹- برای آنكه يقين كند هر سه قسمت (سر و گردن، طرف راست و طرف چپ) را كامل غسل داده، بايد هر قسمتی را كه میشويد، مقداری از قسمتهای ديگر را هم با آن قسمت بشويد، بلكه به احتياط مستحب تمام طرف راست گردن را با طرف راست بدن و تمام طرف چپ گردن را با طرف چپ بدن بشويد.
مسأله ۳۸۰-اگر پس از غسل بفهمد جايی از بدن را نشسته و نداند كجای بدن است، بايد دوباره بدن را به قصد غسل بشويد.
مسأله ۳۸۱- اگر پس از غسل بفهمد قسمتی از بدن را نشسته، چنانچه از سمت چپ باشد، شستن همان قسمت كافی است و اگر از سمت راست باشد، بايد پس از شستن آن قسمت، دوباره سمت چپ را بشويد و چنانچه از سر و گردن باشد، بايد پس از شستن آن قسمت، دوباره سمت راست و سپس طرف چپ را بشويد.
مسأله ۳۸۲- اگر پيش از تمام شدن غسل، در شستن قسمتی از سمت چپ شک كند، شستن همان قسمت كافی است؛ ولی اگر پس از پرداختن به شستن سمت چپ در شستن طرف راست يا قسمتی از آن شک كند، يا پس از پرداختن به شستن سمت راست در شستن سر و گردن يا قسمتی از آن شک کند، اعتنا نكند.