احکام افطار اجباري - روزه

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > روزه:

احکام افطار اجباري

مسأله 1759- اگر چیزی را به اجبار در گلوی روزه‌دار بریزند و از حلق او فرو رود، یا سر او را به زور در آب فرو برند ـ که او مورد فعل باشد؛ نه مَصدر آن ـ روزهٔ او صحیح است؛ ولی اگر او را وادار و اکراه كنند که روزهٔ خود را باطل کند ـ مثلاً به او بگویند اگر غذا نخوری، خسارت جانی یا مالی میبینی و او برای پیشگیری از ضرر، به اختیار خود چیزی بخورد ـ در این صورت، شخص مَصدر فعل است، نه مورد آن و روزهٔ او باطل است و قضا دارد؛ ولی كفّاره ندارد.

مسأله 1760- اگر روزه‌دار بداند با رفتن به مكانی، او را وادار به روزه‌خواری میكنند، رفتن به آنجا حرام است و اگر رفت و وادار به افطار شد، روزهٔ او باطل است و قضا و كفّاره دارد.

مسأله 1761-اگر روزه‌دار بداند که با رفتن به استخر و مانند آن، سر او در حال شنا كردن، بیاختیار در آب فرو میرود، یا مقداری آب از حلق او فرو میرود، نباید به آنجا برود؛ اگر برود و سرش در آب فرو رود، یا آب از حلق او فرو رود، روزهٔ او باطل  میشود و قضا و كفّاره دارد.

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس