طلاق محاکم قضائی - آیت الله العظمی نوری همدانی (مدظله)

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > آیت الله العظمی نوری همدانی (مدظله):

طلاق محاکم قضائی

سؤال695 - مردی معتاد و دارای مرض روانی بود و بیکار نیز می‏باشد برای سومین بار هم به زندان افتاده است، ولی مرد منکِر است، البته اعتیاد و مریضی ایشان نزد دکترهای متعدّد و دکتر و پزشک قانونی به اثبات رسیده و همسرش تقریباً چهارده سال با مشکلات گوناگون با او زندگی کرده و دو فرزند او را بزرگ نموده، با توجّه به شروطی که در عقدنامه‏ها نیز به آنها اشاره شده، آیا شرعاً حقِّ طلاق را دارد یا خیر؟

پاسخ: در صورتیکه زندگی برای او حرجی باشد می‏تواند به حاکم شرع مراجعه نماید تا او را طلاق دهد و اگر در عقد نکاح شرط کرده باشد که در صورت اعتیاد زوج و یا... زن از طرف مرد وکیل بلا عزل در طلاق است می‏تواند در صورت اعتیاد خود را طلاق دهد البتّه باید به محاکم شرعی مراجعه نماید.

سؤال696 - شخصی یکبار و یا سه بار با ذکر «واللَّه» نزد همسرس قسم می‏خورد که اگر بدون اجازه برای رفتن به جائی از منزل خارج شود طلاقش می‏دهد، با عنایت به اینکه زن با اجازه رفتن به منزل پدرش پس از مراجعه از آنجا، بدون اجازه به منزل خواهر خود می‏رود، حال اگر شخص قسم خورده صیغه طلاق را جاری نکند (اصالتاً یا وکالتاً) آیا کفاره بر ذمّه وی قرار می‏گیرد؟

پاسخ: این قسم باطل است و به آن ترتیب اثر داده نمیشود.

سؤال697 - زن بعلت شیر دادن بچه عادت نمیشود با توجه به اینکه زمان طلاق زنان بعد از طُهر غیر مواقعه می‏باشد، اکنون که زن در این وضعیت می‏باشد چه زمانی می‏توان صیغه طلاق را جاری نمود؟

پاسخ: بعد از آخرین نزدیکی در صورتی که سه ماه تمام عادت نشود می‏توان بعد از آن زن را طلاق داد.

سؤال698 - اینجانب از تاریخ اول دی ماه 1376 که شوهرم از منزل خارج گردیده و اقدام به تقدیم دادخواست طلاق کرده‏ام تا کنون با نامبرده به هیچ وجه تماس نداشته‏ام و فقط یکبار در دادگاه با نامبرده حضوراً برخورد داشته‏ام، آیا از جهت شرعی به نامبرده حلال می‏باشم یا خیر؟

پاسخ:به همان دادگاه که در فوق مرقوم داشته‏اید مراجعه کنید و تا طلاق از طرف شوهر صورت نگرفته است شما به او حلال می‏باشید.

سؤال699 - زنی با بذل نیمی از مهریه از شوهر خود طلاق خلعی گرفته است و یک روز به انقضاء ایام عدّه باقی مانده به ما بذل خود رجوع می‏نماید ولی شوهر که از این رجوع بی اطلاع است از طلاق خود رجوع نمی‏کند. آیا این طلاق از نظر شرعی صحیح می‏باشد یا خیر؟ و آیا زن می‏تواند صاحب مابذل در فرض مذکور گردد؟

پاسخ: در فرض مذکور طلاق محقّق شده است و زوجه صاحب آنچه که بذل کرده نمی‏باشد بلکه (ما بذل) متعلّق به زوج می‏باشد.

سؤال700 - در مواردی که حاکم شرع زوج را ملزم به طلاق دادن زوجه‏اش می‏کند و در صورت امتناع، حاکم شرع خود زن را مطلقه می‏کند در موارد زیر چه نوع طلاقی است و مهریه و حق نفقه ثابت است؟

پاسخ: چنین طلاقی بائن است و حق مهر گرفتن خود را دارد ولی در صورتی که حامله نباشد حق نفقه ندارد.

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس