حکم شک در نجاست اطراف. مرجع تقلید: آیةالله العظمی سیستانی - وسواس

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > وسواس:

حکم شک در نجاست اطراف. مرجع تقلید: آیةالله العظمی سیستانی

سوال با سلام خدا قوت، چند سوال داشتم که به شدت ذهن من را درگیر کرده و به شدت آزارم میدهد.
اول بگویم که من با پدر و مادر وبرادر کوچکم زندگی میکنم و تمام ما به مسائل دینی پایبند و فرایض را بطور کامل بجا میاوریم.
در این بین سوالی برای من پیش میاید، اگر من باعث نجاست محل وضو گرفتن یا نماز خواندن پدر و مادرم شوم، و به آن علم داشته باشم ،اگر به انها عمدا نگویم که محل وضو و نماز خواندنشان نجس است، نماز و فرایض پدر و مادرم باطل است؟ اگر خدایی نکرده باطل باشد، تکلیف مان چیست؟ باتوجه به اینکه شک کردم که احتمالا باعث ابطال فرایضشان شده و تقریبا یقین دارم که اینگونه است.
لطفا حتما به سوال اول من پاسخ بدهید که بسیار درگیرم کرده.
سوال دومم آن است که اگر برروی فرشی دمر دراز کشیده باشم، و از لحاظ جنسی ارضا شوم، شک کنم که نجاست به فرش رسیده یا خیر،تکلیف انهایی که برروی فرش نماز خواندن وفرایض انجام دادن بدون انکه به ایشان گفته باشم چیست؟درصورتی که یقین پیدا کنم که نجاست منتقل شده باشد و بازهم نگفته باشم،تغییری در پاسخ ایجاد میکند؟
بسیار متشکر و سپاسگزارم که به عنایت خود درگیری ذهنی فراوان مرا حل میکنید.
مرجع تقلید: حضرت آیت الله العظمی سیستانی(مدظله)
 
جواب: بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله
وقت شما به خیر و برکت و سعادت و هدایت و نورانیت.
با تشکر از حُسن اعتمادتان به سایت انهار.
اولاً: ظاهراً به نظر می رسد که شما مبتلا به وسواس هستید و در خیال نجس شدن زمین و فرش و سایر جاها باشید در حالی که علم وسواسی از نظر شرع اسلام معتبر نیست و حتی گمان وسواسی نا معتبر هست.
ثانیاً: بر فرض اینکه جایی نجس باشد یا از شما رطوبت نجس خارج شده باشد باید یقین به رسیدن نجاست به فرش و زمین و جایی که فکر میکنید هم باشد تا حکم به نجاست محل باشد، بنابراین اگر یقین به نجاست وجود نداشته باشد حکم به نجاست نمی شود و برعکس از نظر شرع اسلام حکم به طهارت می شود.
ثالثاً: بر فرض یقین به رسیدن نجاست از خودتان به فرش و جایی داشته باشید ولی باز هم باید یقین به رطوبت بدن و دست و پای عبور کنندگان از روی فرش داشته باشید یعنی یقین کنید که نجاست به بدن آنها رسیده است در حالی که چنین یقینی حاصل نمی شود.
پس نتیجه این می‌شود که باید ثابت شود که نجاست به جایی رسیده است و چون شرعاً ثابت نمی شود؛ همه جا شرعاً محکوم به طهارت است . یاحقّ.
شماره تلفن دفتر حضرت آیةالله العظمی سیستانی (مدّظلّه) در قم: ۴۱۵ ۴۱ ۳۷۷ - ۰۲۵
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس