جواب:
بسم الله الرحمن الرحیم
السلام علی عباد الله الصالحین
وقت مومنین به خیر و برکت و سعادت
با تشکر از شما به خاطر اعتمادتان به سایت انهار جهت دریافت پاسخ به سؤالتان؛
نامه بی سلام شما را مطالعه کردم نامه نوشته اید ولی دریغ از یک کلمه سلام!!
اولاً: سعی کنید در ارسال نامه هایتان سلام فراموش نشود زیرا سلام نشانه ادب و موجب خیر و برکت در زندگی و کسب و جلب محبّت است و البته ارسال این قسمت پیام خدمت شما، از باب امر به معروف است.
آقا امام صادق (علیه السلام) می فرمایند: اَلسَّلامُ قَبلَ الكَلامِ؛ نخست سلام، سپس كلام.
در حدیث آمده است که: كانَ النَّبىُّ (صلى الله عليه و آله و سلّم)... يُسَلِّمُ عَلى مَنِ اسْتَقْبَلَهُ مِنْ كَبيرٍ وَ صَغيرٍ وَ غَنىٍّ وَ فَقيرٍ...
رسول اكرم (صلى الله عليه و آله و سلّم) همیشه به هر كس برخورد مى نمودند، از بزرگ و كوچك، ثروتمند و فقير، سلام مى كردند
در حدیثی دیگر آمده است که شخصی به آقا امام حسین (علیه السلام) رسید و عرض کرد: كَيْفَ اَنْتَ عافاكَ اللّهُ؟ فَقالَ (عليه السلام) لَهُ: اَلسَّلامُ قَبْلَ الكَلامِ عافاكَ اللّهُ، ثُمَّ قالَ عليه السلام : لاتَأذَنُوا لاِحَدٍ حتّى يُسَلِّمَ.
چطوريد؟ خدا به شما عافيت دهد. امام (علیه السلام) فرمود: اوّل سلام بعد کلام، خدايت عافيت دهد، سپس فرمود: تا كسى سلام نكند اجازه ورود (یعنی سخن به او) ندهيد.
در حدیثی آقا رسول الله (صلي الله عليه و آله و سلّم) میفرمایند: اِذا دَخَلَ اَحَدُكُمْ بَيْتَهُ فَلْيُسَلِّمْ فَاِنَّهُ يُنْزِلُهُ الْبَرَكَةَ، وَتُؤْنِسُهُ الْمَلائِكَةَ.
هر يك از شما هنگامى كه داخل منزل خود شد، سلام کند، چون سلام موجب نزول بركت و اُنس و اُلفت ملائكه مى شود.
ثانیاً: عقد دختر و باکره بدون اجازه پدر جایز نیست و اشکال دارد و در صورتی که چنین هست در این مدام ارتباطشان گناه بوده و باید از چنین ارتباطی توبه و استغفار کنند.
مؤمن و عاقل همیشه باید در مسیر ایمان و عقل حرکت کند و نباید به چنین ارتباطی که عقل و ایمان و دین و شرع قبول نمی کنند راضی باشد.
البته اگر عقد موقت بر اساس شرع و عقل و رضایت پدر دختر بوده باشد و بخواهند عقد موقّت را به عقد دائم تبدیل کنند حتما در محضر و دفتر ازدواج باید ابتدا عقد موقت تمام شود یعنی مرد باقی مدت را ببخشد تا عاقد صیغه عقد دائم را بخواند.
در چنین صورتی چنین ازدواجی مبارک است و بنده هم اگر ازدواج چنین هست تبریک می گویم. یاحقّ.