جواب:
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله
وقت شما بخیر و برکت و سعادت
با تشکر از شما به خاطر اعتمادتان به سایت انهار جهت دریافت پاسخ به سؤالتان؛
بزرگوار البته شاید شنیده باشید یا به در و دیوار ها و حتی پشت برخی از ماشین ها خوانده باشید که گفته اند: وجدان تنها محکمه ای است که احتیاج به قاضی ندارد!!
بنابراین شما که به حمدالله دارای وجدان هستید و الان سوال شما به تحریک همان وجدانتان ارسال شده است می دانید که خطای بزرگی مرتکب شده اید و و می دانید که حقی از دیگری ضایع کرده اید!! آن جوان هم مانند شما دوست داشت در امتحان موفق شود و مثل شما که امروز شادمانی میکنید از قبول شدن و استخدام شدن او نیز شاد می شد و استخدام میگردید.
مگر خون شما از خون او رنگین تر بود؟ چرا به خودتان اجازه دادید از راه غیر اخلاقی و غیر وجدانی خود را بالا ببرید و چرا از ابتدا توکل به خدا نکردید و تلاش علمی برای مطالعه و به خاطر سپردن آنچه برای نوشتن آن مجبور به تقلب شدید انجام ندادید؟
هرچند حکم به حرام بودن درآمد شما نشود ولی یقینا وزری پشت سر شما خواهد بود و گناهی را مرتکب شده اید و آن ظلمی که در حق جوان دیگری مرتکب شده اید که توبه از آن بسی سخت و مشکل است.
در هر صورت از گناه و ظلمی که کرده اید توبه و استغفار کنید و البته معلومات لازم را که در آن معلومات تقلب کرده اید باید آن معلومات را تحصیل کنید که اگر شرکت و اداره به عنوان معلومات نیاز داشته باشد شما نا آگاه نباشید و باز هم موجب وزر و وبال و گناهی دیگر برای خودتان نشوید.
البته تذکر این نکته به شما لازم هست که:اگر دسترسی به آن جوانی که در حق او ظلم شده است داشته باشید و بتوانید او را جایگزین کنید وظیفه شرعی شما جایگزین کردن او کنارهگیری خودتان هست تا کسی که مستحق این موقعیت هست به حقش برسد ولی اگر دسترسی به آن جوان بنده خدا وجود ندارد پاسخ همان است که برایتان ارسال شد.
دریافت پاسخ اصلی از دفتر حضرت آیةالله العظمی مکارم شیرازی (مدّظلّه). یاحقّ.