حکم شرعی نگهداری گربه. مرجع تقلید: آیةالله العظمی امام خامنه ای (مدّظلّه) - متفرقه

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > متفرقه:

حکم شرعی نگهداری گربه. مرجع تقلید: آیةالله العظمی امام خامنه ای (مدّظلّه)

سوال حکم نگهداری از گربه به عنوان حیوان خوانگی چیست؟
مرجع تقلید: حضرت آیت الله العظمی خامنه ای(مدظله)
 
جواب: سلام علیکم؛ نگهداري گربه در منزل به خودي خود از نظر شرعي اشكال و گناهي ندارد و جايي در اسلام نداريم كه نسبت به نگهداري گربه، نهي يا تندي وجود داشته باشد؛ حتي در مورد حمايت انسان از گربه، سخناني از اهلبيت (علیهم السلام) آمده است:
از آقا امير المؤمنين علی (علیه السلام) نقل گرديده است: روزي پيامبر اكرم (ص) مشغول وضو بودند. در اين ميان گربه اي خانگي به آن حضرت پناه آورد. آن حضرت پي بردند كه اين گربه تشنه است. پس ايشان ظرف آبي را كه با آن وضو مي ساختند به طرف گربه نزديك برده تا آب بنوشد. سپس آن گربه از آب درون ظرف نوشيد و پيامبر با باقيمانده آب وضو ساختند.(1)
همچنين در روايت ديگري داريم: زني مورد عذاب قرار گرفت و اين عذاب بدان خاطر بود كه آن زن، گربه اي را به جايي بسته، تا آنجا كه حيوان از فرط تشنگي به هلاكت رسيد.(2)
ولي در هر صورت در نگهداري گربه، بايد مواظبت شود كه موقع نماز موي گربه و رطوبت آن بر لباس يا بدن نمازگزار نباشد.
آيت الله مكارم شيرازي در اين زمينه مي فرمايند:
لباس نمازگزار بايد از حيوان حرام گوشت نباشد، حتّى اگر مويى از آن همراه نمازگزار باشد اشكال دارد.
هرگاه آب دهان يا بينى يا رطوبت ديگرى از حيوان حرام گوشت (مانند گربه) در بدن يا لباس نمازگزار باشد مادام كه عين آن برطرف نشده نماز با آن اشكال دارد، امّا اگر خشك شود و عين آن برطرف گردد نماز صحيح است.(3)
نتيجه گيري:
نگهداري گربه اگر باعث خدشه دار كردن نماز و مسايل عبادي انسان نشود، اشكا ل ندارد، ولي بايد توجه داشت كه گربه حيوان حرام گوشت است و ادرار و مدفوع اونجس است.(4) و همچنين تحقيقات نشان داده است كساني كه به تماشا و بازي با حيوانات از جمله گربه مي پردازند، به دليل تماس با مقدار زيادي مواد آلرژي زاي موجود در بدن گربه ها، ممكن است دچار حساسيت به بقيه مواد آلرژي زا و مشكلات تنفسي و پوستي شوند.
و در آخر، سعي كنيد وقت و هيجانات خود را در امور مهم تري صرف كنيد، زيرا برقراري ارتباطات دوستانه و انساني با والدين و برادر و خواهر و هم سن و سالان خود بر ايجاد روابط عاطفي با حيوانات، تقدم دارد و داراي ثمراتي است كه در ارتباط با حيوانات موجود نمي باشد. یاحقّ.
پي نوشت ها:
1. السيد فضل الله الراوندي، النوادر، ص 39. قم: چاپ مؤسسه دارالكتاب.
2. ثواب الاعمال و عقاب الاعمال: صفحه 327.
3. آيت الله مكارم شيرازي، توضيح المسائل، مسئله 753 و 754.
4. رساله مراجع م824 ، به بعد ص460 ، شرط چهارم لباس نماز گذار.
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس