جواب: سلام علیکم؛ مطابق نظر مراجع عظام تقلید، اگر در جایی نماز جمعه اقامه شود؛ در فاصلهاى کمتر از یک فرسخى آن نباید نماز جمعه دیگرى منعقد شود. (بنابراین، اگر در فاصله کمتر نماز جمعه برگزار شود، هر کدام که زودتر شروع کند نمازشان صحیح و هرکدام دیرتر شروع کنند نمازشان باطل است و اگر هر دو با هم و در یک لحظه تکبیرة الاحرام بگویند نماز هردو باطل است).
فتاوای برخی از مراجع عظام در خصوص مقدار فاصله بین دو نماز:
1- آیةالله العظمی امام خامنه ای (مدّظلّه): اگر بین محل برگزارى نماز جمعه یک فرسخ شرعى فاصله باشد، مانع ندارد.
2- آیةالله العظمی سیستانی (مدّظلّه): باید بین اقامه دو نماز جمعه حداقل یک فرسخ فاصله باشد.
3- آیةالله العظمی مکارم شیرازی (مدّظلّه): فاصله دو نماز جمعه باید کمتر از یک فرسخ نباشد که اگر در کمتر از یک فرسخ دو نماز جمعه خوانده شود نماز اوّلى صحیح و دومى باطل است.
4- آیةالله العظمی فاضل لنکرانی (قدّس سرّه): کمترین فاصله بین دو نماز جمعه باید یک فرسخ باشد و یک نماز جمعه در یک شهر بخوانند کافی است و نماز جمعه و جماعت برای اجتماع مردم است و اگر کاری موجب تفرقه شود جایز نیست.
5- آیةالله العظمی صافی گلپایگانی (مدّظلّه): چنانچه فاصله ی دو محل از طریق متعارف یک فرسخ یا بیشتر باشد اقامه ی نماز جمعه بلامانع است.
=====
البته حکم مذکور فقط شامل نماز جمعه هست و شامل نماز عیدین نمیشود، اما مطابق فرمایشات برخی از مراجع عظام؛ نماز جمعه و جماعت برای اجتماع مردم است و اگر کاری موجب تفرقه شود جایز نیست.
شایسته هست اعزّه محترم روحانی در هرکجای کشور عزیزمان هستند بخاطر تقویت هرچه بیشتر وحدت و شکوه مؤمنین خصوصاً نظام مقدس جمهوری اسلامی و ناامید کردن دشمنان طمعکار از خود و نیز مرعوب ساختن دشمنان، از تشکیل اجتماعات دیگر (برای نماز عیدین) و تک محوری پرهیز کنند. یاحقّ.