نیت و تکبیره الاحرام - فتاوای آیت الله العظمی امام خمینی (قدس سره)

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > فتاوای آیت الله العظمی امام خمینی (قدس سره):

نیت و تکبیره الاحرام

سؤال: آیا در نماز، نیت را باید بر زبان آورد یا نه؟

جواب: نیت را بر زبان آوردن لازم نیست.

سؤال: نیت نماز جمعه، جماعت، نماز مستحبی و ... چگونه است؟

جواب: نیت همین است که در وقت عمل قصد آن را دارد؛ اگر قصد نماز جمعه دارد، نیت نماز جمعه و اگر قصد نماز دیگر دارد؛ نیت آن نماز است.

سؤال: اگر کسی در نماز قنوت را بخواند برای اینکه مردم او را تمسخر و تکذیب نکنند و از تهمت ها برهد، آیا نمازش صحیح است؟

جواب: در فرض مرقوم اصل نماز صحیح است.

سؤال: اگر شخصی برای جلب توجه خلق عملی انجام بدهد ریا محسوب می شود اما آیا کسی که مثلا نمازش در خلوت 30 دقیقه نمازش طول بکشد این ریا است؟ با توجه با اینکه نمازهای معمولی 10 دقیقه بیشتر نمی شود، و همچنین این شک برای من در جاهای دیگر مثل قرآن خواندن یا پول به فقیر دادن پیش می آید. مثلا اگر در صف اتوبوس ایستاده باشم و فقیر از کنارم رد شود به دلیل اینکه نکند اگر به او پول بدهم دیگران مرا نگاه کنند و این ریا می شود این کار را نمی کنم.

جواب: ریا راجع به قصد است، اگر قصد نشان دادن به غیر نداشته باشد ریا نیست.

سؤال: شخصی موقع گفتن تکبیره الاحرام، بیشتر اوقات دچار تردید می شود که آیا آن را صحیح ادا کرده یا نه و به این علت آن را چند بار تکرار می کند؛ آیا نمازش صحیح است؟

جواب: اعتنا به شک نکند و در تکبیره الاحرام اگر دو مرتبه بگوید، اشکال پیدا می شود.

سؤال: در مسأله 951 رساله آمده: «موقع گفتن تکبیره الاحرام، باید بدن آرام باشد...» با توجه به اینکه موقع گفتن تکبیره الاحرام مستحب است دستها را تا مقابل گوش ها بالا ببریم، آیا حرکت دست ها موجب بر هم خوردن حالت آرام بودن بدن نمی شود؟

جواب: بلند کردن دست ها تا محاذی گوش ها هنگام تکبیر مستحب است و منافات با لزوم آرام بودن بدن ندارد.

سؤال: هنگام گفتن تکبیر مستحب است دست ها را تا مقابل گوش ها بالا ببریم؛ آیا اگر دست ها کمتر از این و یا بیشتر از این مقدار بالا رود، موجب بطلان نماز می شود؟

جواب: موجب بطلان نیست.

سؤال: آیا موقع گفتن تکبیره الاحرام بلند کردن دست ها تا محاذی گوش مستحب است و یا اینکه با شروع تکبیر دست ها بلند شود و موقع گفتن تکبیر دست ها بیفتد مستحب دیگری است یا همان نوع خاص وارد شده است؟

جواب: مستحب است با شروع به تکبیر شروع به بلند کردن دست ها کند که تا تمام شدن تکبیر دست ها مقابل صورت و یا مقابل گوش ها برسد.

سؤال: فردی هنگام گفتن تکبیره الاحرام، دست ها را تا مقابل گوشها بالا نمی برد و در موقع قنوت نیز دستش را بر روی صورت قرار نمی دهد؛ آیا نماز خواندنش به این صورت اشکال دارد؟

جواب: نماز او صحیح است.

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس