طلاق خلع - فتاوای آیت الله العظمی امام خمینی (قدس سره)

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > فتاوای آیت الله العظمی امام خمینی (قدس سره):

طلاق خلع

سؤال49:اینجانب زنم را طلاق خلعی دادم بعد از گذشت یک ماه رجوع کردیم و به مهر قبلی راضی شدیم بعداً هر دوی ما رفتیم به حرم حضرت رضا پیش یک نفر روحانی و به او گفتیم عقد ما را تجدید کنید(و جریان را به او گقتیم که یک ماه نشده طلاق داده ام) او گفت «نمی خواهد عقد خود را تجدید کنید همان عقد سابق شما درست است» شهود هم دو نفر بودند . بعداً پدر زنم تصمیم گرفت زن مرا به ازدواج فرد دیگری دربیاورد و مجلس شیرینی خورانی گرفتند و در آن مجلس این زن منکر رجوع قبلی خود شد و قسم خورد که رجوع نکردم و من هم  قسم خوردم که رجوع کردیم و آن دو نفر شهود هم قسم خوردند که رجوع کرده حال بفرمایید که آیا قسم زن قبول است یا حرف دو نفر شهود و شوهر زن؟

جواب:در طلاق خلعی مرد حق ندارد مگر بعد از رجوع زن در بذل و در صورت زن در بذل به صحت رجوع مرد نمی شود.

سؤال50:همسر اینجانب بعد از وضع حمل در بیمارستان فرزندمان را تحویل بنده داده و مهریۀ خود را نیز بخشیده و درخواست طلاق نمود و یک ماه بعد از تولد بچه طبق خواسته اش از بنده طلاق خلع گرفت ،اکنون پس از دو ماه و اندی که از آغاز عده اش گذشته رجوع کرده و درخواست مهریه کرده است لیکن اینجانب به علت عدم توافق اخلاقی قادر به زندگی با او نمی باشم آیا نامبرده می تواند مهریه خود را بخشیده مطالبه نماید؟

جواب:حق رجوع در مهر دارد ولی حق ندارد شما را به رجوع در زوجیت وادار نماید و اختیار رجوع در زوجیت با خود شما است ولی قبل از رجوع او در مهر شما حق رجوع در زوجیت ندارد.

سؤال51:همسرم به علل زیادی در زندگی زنا شویی به طلاق خلع رسید و در محضر طلاق از مهریه اش گذشت ولی بعد از حدود دو ماه ونیم برای سومین بار برایش پیام فرستادم که اگر پشیمان باشی حاضرم با احترام زیاد دوباره تو را به همسری خود برگزینم ولی او قبول نکرد و در ضمن حلالم نکرد .

اکنون روحم از عذاب و آتش الهی ترسناک است و تسکینی برای وجدانم نیست تا مرا از ناراحتی روحی نجات دهد!

جواب:در صورتی که با رضایت زن طلاق خلعی داده شده صحیح است و چیزی بر شما نیست.

سؤال52:در طلاق خلعی هرگاه زوجه صیغۀ بذل را انشاء نکند و فقط زوج صیغۀ طلاق را انشاء نماید آیا انحلال عقد نکاح زوجی و فراق بینهما حاصل خواهد شد؟

جواب:جدایی به طلاق حاصل می شود

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس