احکام >
تقلید:
طهارت و نجاست
سوال بنده در خانواده ای بزرگ شده ام که احکام طهارت و نجاست را کاملا رعایت می کنند . اما از وقتی ازدواج کرده ام در این خصوص مشکلاتی برایم به وجود آمده. چون خانواده شوهرم با آنکه انسانهای مومن و پایبند به احکام شرعی هستند اما گاهی می بینم که در طهارت و نجاست چندان رعایت نمی کنند . مثلا یکی از اقوام نزدیک شوهرم که با آنها رابطه زیادی داریم می گفت ما نوزاد را به هیچ وجه در حمام نمی شوییم . بلکه در اتاق پلاستیک پهن می کنیم ولگن می گذاریم و می شوییم . در حالی که ما حتما همان لحظه که نوزاد را به خانه می آوریم او را در حمام می شوییم . چون به هر حال بچه ای که روی بدنش پر از خون است نجس است و بایدآبکشی شود . البته قبلا در بیمارستان نوزادان را می شستند . اما الان به دلایل پزشکی این کار را انجام نمی دهند و فقط با دستمال مربوط بدنش را تمیز می کنند .
حال با توجه به اینکه بدن نوزاد نجس است آیا لازم نیست او را آبکشی کنیم ؟
یعنی آنها با این نوع شستن بچه را کاملا پاک می دانند.
و یا حتی جاری بنده که 4 ماه پیش زایمان کرد تا 10 روز اول به دلیل آنکه بند ناف بچه نیفتاده بود ، بچه را نشستند و فقط با دستمال مرطوب تمیزش کردند و البته خودشان می گفتند که بچه را در بیمارستان هم نشسته اند و وقتی بچه را آورده اند لای موهایش خونی بوده . پس صددرصد می توان گفت که بدن بچه نجس است . به همین دلیل من هنوز بچه آنها را پاک نمی دانم و مثلا اگر آبی دهانش روی لباسم بریزد ، لباسم را آب می کشم و از طرفی چون ارتباط زیادی با هم داریم و حداقل هفته ای یک بار همدیگر را می بینیم از این نظر دچار مشکل شده ام .
خواهش می کنم در این زمینه مرا راهنمایی بفرمایید . چون واقعا اعصابم سر این مورد به هم ریخته و دلم می خواهد ارتباطم را با خانواده شوهرم قطع کنم که البته ممکن نیست . واقعا نمی دانم چه کار کنم ؟ به شدت از ازدواج با شوهرم پشیمان هستم . درحالی که هم شوهرم و هم خانواده اش واقعا انسانهای خوبی هستند و علاوه بر این شوهرم سید است و این یکی از افتخارات من است که عروس سادات هستم . اما این مشکل به شدت زندگی مرا تحت تاثیر قرار داده است . خواهشمندم کمکم کنید .
مرجع تقلید: حضرت آیت الله العظمی سیستانی(مدظله)
جواب: سلام علیکم؛متاسفانه شما دو خانواده افراط میکنید!
یعنی نه باید به نجاست بی اهمیت باشید و نه باید همه چیز را بی دلیل و فقط به صرف احساس و مثلٱ به حکن عقل! نجس دانست.
اولٱ: واجب نیست نوزاد یا حتی بزرگ همیشه پاک باشند و فقط شخص برای نماز باید بدن و لباسش پاک باشد، ولی نوزاد که نماز نمیخواند. بدن بچه اگر واقعٱ نجس باشد ربطی به آب دهنش ندارد آب دهنش پاک هست. ی