خوردن اموال دیگران - فتاوای آیت الله العظمی امام خمینی (قدس سره)

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > فتاوای آیت الله العظمی امام خمینی (قدس سره):

خوردن اموال دیگران

سؤال 19 : چیدن میوه از باغ کشاوزی برای خوردن در همان محل بون اجازه از صاحب باغ، آیا حلال است یا خیر، و اینکه می گویند به اندازه خوردن حلال است و برای بردن حلال نیست، چونه است؟

جواب: اگر درخت میوه در «سر راه» رهگذر رار داشته باشد می تواند در حال «عبور» از خیابان، از میوه آن درخت برای خوردن در «همانجا» استفاده کند. به شرط آنکه از حد سیری و احتیاج تجاوز نکند.

سؤال 20 : اگر چیزی که جزء انفال است،، مثل میوۀ درخت جنگلی، و در حال خراب شدن می باشد، آیا می شود از آن استفاده کرد یا خیر؟

جواب: با امکان تحصیل موافقت حاکم شرع به نظر او مانع  ندارد.

سؤال 21 : در منطقه ای که بعضی از پرسنل رزمنده قرارگرفته اند؛ حیواناتی هسند که قبلاً اهلی بوده اند ولی اکنون وحشی شده اند و دارای بچه های زیادی هستند، استفاده از گوشت آنه چه حکمی دارد؟

جواب: اگر حیوان حلال گوشت است و علم به رضایت صاحبن آن، ولو به شاهد حال دارند، می توانند تصرف کنند و از گوشت آن استفاده نماید.

سؤال 22 : آب زراعتی در صورت نارضایتی مالکین آن برای آشایدن مباح می باشد یا خیر؟

جواب: در فرض مسأله بدون رضایت مالک جایز نیست.

سؤال 23 ک آیا به مهمانی شخصی که از راه بهرۀ بانکی در جمهوری اسلامی ارتزاق می نماید رفتن و طعام خوردن در منزل وی حرام خوری است یا خیر؟

جواب: اگر یقی نباشد و اطمینان ندشت باشند به این که در مال مورد تصرفشان از مال حرام هست تصرف مانع ندارد.

سؤال 24 : اینجانب همسر شهید بوده و با دختر چهار ساله ام تنها زندگی می کنم ولی کسب و کار پدرم از را حرام است و از طرف دیگر دخترمن علاقه شدیدی هم نسبت به مادرم دارد بفرمایید آی ما به منزل نها برویم و پای سفره انها بنشینی یا نه؛ و آیا آن غذا برای ما حرام است یا فقط برای شخصی که از راه حرام پول در می آورد حرام می باشد؟

جواب: اگر یقین دارید غذا و چیزهی دیگری که ورد صرف و استفادۀ شما واقع می شود با پو حرا تهیه شده تصرف جایز نیست ولی اگر یقین ندارید تصرفات مانع دارد انشاءاللّه موفق باشید.

سؤال 25 : بعضی از اقوام و آشنایان ما خمس و زکات را نمی پردازند آیا می شود به منزل اینگونه افراد رفت و در منزل آنان غذا خورد و کارهای عبادی انجام داد یا نه؟ و همچنین افرادی هستند که قبلاً مشروب می خوردند یا اینکه هم اکنون رعایت نجس و پاکی را نمی دانند آیا به منزل اینها هم می توان رفت و آمد کرد و در منزلشان غذا خورد یا خیر؟

جواب: اگر یقی ندارید که غذا و اموالی که مورد تصرف شما قرار می گیرد نجس باشد یا متعلق حقوق شرعیه باشد صرف اشکال ندارد.

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس