اعراض از وطن - رسیدن به وطن

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > رسیدن به وطن:

اعراض از وطن

١ – اعراض قهری از وطن

سؤال:آیا اعراض قهرى براى زنى که قصد جدایى و طلاق از همسرش ندارد و همسرش هم تصریح کرده است که به وطن زوجه اش براى سکونت حتّى به صورت موقّت نمى رود، حاصل مى شود یا این که آن جا وطن او خواهد بود؟ وظیفه فرزندان چیست؟

جواب: این مصداق اعراض قهرى است همچنین نسبت به اولادشان تا زمانى که با آنها زندگى مى کنند.

٢ – تبعیت زن از شوهر در اعراض از وطن

سؤال:آیا خروج زن از وطن الزاماً به تبعیّت از شوهر اعراض محسوب مى شود یا بستگى به قصد و نیّت او دارد؟

جواب: بستگى به قصد و نیّت خود زن دارد چنانچه امیدوار باشد که شوهر را بازگرداند اعراض نیست و اگر امیدى ندارد اعراض قهرى حاصل است.

٣ – بازگشت به وطنی که از آن اعراض کرده

سؤال:اگر انسان از وطن دوم خود به علت وضعیت شغلی اعراض کند (برای مدت شش ماه) آیا می تواند دوباره به آن برگردد و آن را وطن دوم برگزیند؟

جواب: چنانچه تصمیم دارد بازگردد می تواند آنجا را به عنوان وطن خود حفظ کند.

٤ – عدول از نیت اعراض از وطن

سؤال:با سلام خدمت حضرت آیت اله مکارم شیرازی

من در حدود یکسال و نیم از شهری که قبلاٌ در آن زندگی میکردم ( آن شهر محل تولد من نبوده است ولی فاصله آن با شهری که در آن رشد و نمو نمودم بیشتر از ۸ فرسخ نمی باشد و الان پدر و مادرم در آنجا سکونت دارند و من هم در حدود ۵ سال آنجا زندگی کرده ام ) بطور کامل اعراض نمودم و حتی اعراض خودم را هم بر زبان آوردم حال بعد از این یکسال و نیم میخواهم نیت خودم را عوض نمایم یعنی اینکه امکان دارد در آینده دوباره به آنجا برگردم و زندگی نمایم آیا مجاز هستم چنین کاری را انجام دهم و آن شهر را کما فسابق وطن خودم در نظر بگیرم و به احکام وطن عمل نمایم ؟

جواب: اعراض تنها به نیت نیست هرگاه قصد نداشته باشید به وطن اصلی برای اقامت مستمر در آینده نزدیک برگردید اعراض محسوب می شود.

٥ – فرق اعراض از وطن پدری و وطن حکمی

سؤال:آیا حکم وطن در مورد وطن پدری و محل زندگی، با حکم وطن در موردی که مثلاً به جهت کار و تحصیل در آنجا نماز و روزه اش کامل است تفاوت دارد؟ اگر تفاوتی ندارد پس در مورد اعراض نیز نباید فرقی بکند؟

جواب: تفاوتی ندارد ولی وطن اصلی با توجه به اینکه قوّت و قدرت بیشتری دارد اعراض از آنجا مشکل تر است.

٦ – نماز و روزه در زادگاه برای کسی که آن را ترک کرده

سؤال:زادگاه من فسا است اما چند ماه است که برای زندگی به شیراز رفته ام. خواهشمندم در خصوص نماز و روزه من در فسا حکم لازم را مبذول فرمایید.

جواب: چنانچه در آینده قصد بازگشت به فسا برای اقامت مستمر را ندارید نماز و روزه در آن جا شکسته است.

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس