جلوگيرى از باردارى - فتاوای آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله)

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > فتاوای آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله):

جلوگيرى از باردارى

سؤال1255. 1. آيا براى زنى که سالم است، جلوگيرى از باردارى به طور موقت از طريق به کارگيرى وسايل و موادى که از انعقاد نطفه جلوگيرى مى کنند، جايز است؟

2. استفاده از يکى از دستگاه هاى جلوگيرى از باردارى که چگونگى جلوگيرى از حاملگى توسط آن تا به امروز معلوم نشده، ولى به عنوان وسيله اى براى جلوگيرى از باردارى شناخته شده است، چه حکمى دارد؟

3. آيا جلوگيرى دائم از حاملگى براى زنى که از خطر باردارى خوف دارد، جايز است؟

4. آيا جلوگيرى دائمى از باردارى براى زنانى که زمينه مساعدى براى به دنيا آوردن فرزندانى معيوب يا مبتلا به بيمارى هاى ارثى جسمى و روانى دارند، جايز است؟

  جواب: 1. اگر با موافقت شوهر باشد، اشکال ندارد.

  2. اگر موجب از بين رفتن نطفه بعد از استقرار آن در رحم شود و يا مستلزم نگاه و لمس حرام باشد، جايز نيست.

  3. جلوگيرى از باردارى در فرض مذکور اشکال ندارد بلکه اگر حاملگى براى حيات مادر خطر داشته باشد، باردار شدن به طور اختيارى جايز نيست.

  4. اگر با يک غرض عقلايى صورت بگيرد و ضرر قابل توجهى هم نداشته باشد و با اجازه شوهر باشد، اشکال ندارد.

 

سؤال1256. بستن لوله هاى منى مرد چه حکمى دارد؟

  جواب: اگر اين کار با يک غرض عقلايى صورت بگيرد و ضرر قابل ملاحظه اى هم نداشته باشد، فى نفسه اشکال ندارد.

 

سؤال1257. آيا زن سالمى که حاملگى براى او ضررى ندارد، جايز است از طريق عزل يا دستگاه ديافراگم يا خوردن دارو و يا بستن لوله هاى رحم، از باردارى جلوگيرى کند، و آيا جايز است شوهرش او را وادار به استفاده از يکى از اين راه ها غير از عزل نمايد؟

  جواب: جلوگيرى از باردارى فى نفسه به طريق عزل، اشکال ندارد و همچنين استفاده از راه هاى ديگر هم اگر با يک غرض عقلايى صورت گيرد و ضرر قابل ملاحظه اى هم نداشته و با اجازه شوهر بوده و مستلزم لمس و نظر حرام نباشد، اشکال ندارد ولى شوهر حق ندارد همسر خود را به اين کار وادار نمايد.

 

سؤال1258. آيا جايز است زن باردارى که قصد دارد لوله هاى رحم خود را ببندد، از طريق عمل سزارين فرزند خود را به دنيا آورد تا در هنگام آن عمل، لوله هاى خود را هم ببندد؟

  جواب: حکم بستن لوله هاى رحم قبلاً گذشت، ولى جواز عمل سزارين متوقف بر نياز به آن يا درخواست خود زن باردار است و به هر حال لمس و نظر مرد اجنبى به زن هنگام عمل سزارين و بستن لوله هاى رحم حرام است. مگر در حال ضرورت.

 

سؤال1259. آيا جايز است زن بدون اجازه شوهرش از وسايل پيشگيرى از باردارى استفاده نمايد؟

  جواب: محل اشکال است.

 

سؤال1260. مردى که داراى چهار فرزند است اقدام به بستن لوله هاى منى خود کرده است، آيا در صورت عدم رضايت زن، آن مرد گناهکار محسوب مى شود؟

  جواب: جواز اين کار متوقف بر رضايت زوجه نيست و چيزى بر عهده مرد نمى باشد

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس