احکام >
معراج پيامبر اسلام صلی الله علیه وآله وسلّم(12ق):
توضیحات
معراج پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله وسلّم) در سال هاي بعد از بعثت در شب چنين روزي واقع شده و آيه «سبحان الذي اسري بعبده ليلا من المسجد الحرام الي المسجد الاقصي...» در اين باره نازل شده است.
معراج از جمله ضروريات اسلام است. و از آيات كريمه و احاديث متواتره ثابت شده است كه خداوند متعال حضرت رسول اكرم (صلي الله عليه و آله وسلّم) را در يك شب از مكه معظمه تا مسجد الاقصي و از آنجا به آسمان ها تا سدره المنتهي و عرش اعلي برد، و عجايب آفرينش آسمان ها را به حضرت نماياند و رازهاي نهاني و معارف نامتناهي را به آن حضرت القا نمود و آن حضرت در بيت المعمور تحت عرش به عبادت حقتعالي قيام فرمود و با انبياء ملاقات فرمود و داخل بهشت شد و منازل اهل بهشت و احوال كساني كه در عذاب بودند را مشاهده فرمود.
احاديث متواتر دلالت دارد كه عروج آن حضرت به بدن بوده نه به روح، و در بيداري بوده نه در خواب.
اقوال ديگر در تعيين روز معراج چنين است: 17 ماه رمضان سال 12 قبل از هجرت، 17 ربيع الاول قبل از هجرت، 17 رجب قبل از هجرت، 17 ماه رمضان 5 سال قبل از بعثت، 27 ماه رمضان، 9 ذي الحجة.
درباره مكاني كه آغاز حركت پيامبر (صلي الله عليه و آله وسلّم) به سوب معراج بوده نيز چند قول است: از منزل خديجه (عليها السلام) از منزل ام هاني خواهر اميرالمومنين (عليه السلام) از شعب ابي طالب (عليه السلام).
امام صادق (عليه السلام) فرمودند: حقتعالي حضرت رسول (صلي الله عليه و آله وسلّم) را صد و بيست مرتبه به آسمان برد و در هر مرتبه به آن حضرت درباره ولايت و امامت اميرالمومنين عليه السلام و ديگر ائمه طاهرين (عليهم السلام) زياده از ساير فايض تاكيد و توصيه نمود.
منبع: تقويم شيعه، ص 278