غسل - فتاوای آیت الله العظمی اراکی (قدس سره)

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > فتاوای آیت الله العظمی اراکی (قدس سره):

غسل

سؤال: زنی که سزارین می کند و بچه  را از پهلوی او خارج می کنند خونی که از رحم می بیند نفاس است یا اسنحاضه؟

جواب: خونی که از مجرای طبیعی به سبب ولادت بیرون می آید محکوم به نفاس است هر چند طفل را با جراحی از پهلو خارج کرده باشند و اما خونی که از محل عمل به واسطه جراحی خارج می شود نفاس نیست.

سؤال: پوست دست کنده شده و از بدن جدا نشده ولی به آن چسبیده است آیا در موقع وضو و غسل باید زیر آن را شست؟

جواب: اگر شستن زیر پوست حرج باشد مسح بر روی پوست مانعی ندارد چون به منزله مسح بر مراره است و اگر حرجی نباشد زیر آن را بشوید.

سؤال: زنی که ایام عادت خون می بیند بعد از پاک شدن رنگ زردی می بیند شک دارد که خون است یا نه و نمی داند تا ده روز ادامه دارد یا نه تکلیف چیست؟

جواب: استصحاب دمیت و حیضیت  دارد تا قبل از ده روز محکوم به حیض است.

سؤال: رحم زنی را طی یک عمل جراحی خارج نموده اند خونی که از مجرای عادی خارج می شود محکوم به حیض است یا استحاضه  یا قروح و جوح؟

جواب: خون مذکور حیض نیست چون خون حیض از رحم خارج می شود و استحاضه هم نیست چون استحاضه از عِرق عازل خارج می شود پس جروح است و حدت نیست و وضو و غسل ندارد.

سؤال: قبل از غسل در بدن مانعی بوده و پس از غسل مانعی نیست حکم غسل او چیست؟

جواب: محکوم به بطلان است و استصحاب حدث دارد و قاعده فراغ جاری نیست چون علم به عدم التفات دارد.

سؤال: بعضی از رنگها هست که خانم ها با ان موی سر را رنگ می کنند و پس از شستن جرم آن همراه رنگ باقی است و قابل زوال نیست مگر با مشقت زیاد آیا این عمل جایز است یا نه و بر فرض عدم جواز وظیفه او هنگام وضو و غسل چیست؟

جواب: شستن موی سر و بدن در غسل واجب نیست هرگاه آب بر بشره برسد کافی است بله موهای رقیقی که جز بدن محسوب می شود باید شسته شود و همچنین در وضو چنانچه بتواند بر بشره مسح کند بی اشکال است.

سؤال: زنی جنب شده و سپس حیض شده آیا قبل از پاک شدن از خون حیض می تواند غسل جنابت کند؟

جواب: بله می تواند و جنابت مرتفع می شود اگرچه حدث حیض باقی است

سؤال: زنی پس از نزدیکی استبرای بول نکرده و غسل کرده حال مقداری منی خارج شده نمی داند از مرد است تا غسل نداشته باشد یا از خود او وظیفه چیست؟

جواب: استبرای از بول و خرطات بر زن واجب نیست و رطوبت مشتبه قبل از استبرا محکوم به طهارت است و با فرض علم به منی بودن و شک در اینکه از خود اوست یا از مرد غسل واجب نیست.

سؤال: زنی است حامله دو ماهه در اثر حادثه بچه دان طبق گفته دکتر پایین افتاده و خونریزی می کند و دکتر گفته به این علت تا آخر وضع حمل خونریزی ادامه دارد در حالی که خون سه روز ادامه ندارد و متفرقا خون می بیند وظیفه او چیست؟ آیا خون محکوم به استحاضه است؟

جواب: چون سه روز متصل نیست حیض نمی باشد و اگر از جهت امارت مثل گفته دکتر و وقوع تصادف اطمینان پیدا شد که از رگ عازل که محل خروج خون استحاضه است خارج نشده خون قروح و جروح است و اتسحاضه نیست و اگر شک کردیم و احتمال استحاضه بدهیم محکوم به استحاضه است علی الاحوط.

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس