احكام جبيره - وضو

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > وضو:

احكام جبيره

سؤال:  105- شخصي مقداري از هر دو دستش سوخته وظيفه او براي نماز چيست؟ يا تمام صورت سوخته طوري كه نمي‌شود دست بمالد يا پارچه روي آن بيندازد؟

جواب:  اگر وضوي جبيره ممكن است عمل به وضوي جبيره نمايد، و اگر محتاج به غسل هم در اين حال شد غسل به طريق جبيره كند و اگر از استعمال آب متمكن نيست تيمم نمايد به نحوي كه متمكن از تيمم باشد. واللََّه العالم.

سؤال:  106- شخصي يك دستش به واسطه شكستن به گردنش بسته است اگر وظيفهء وضو دارد، چگونه بگيرد؟ و اگر بخواهد تيمم كند با مباشر چگونه، و در صورت نبودن مباشر، يك دستي مكفي است يا خير؟

جواب:  اگر بتواند وضوي جبيره‌اي بگيرد خودش به نفسه، و اگر نتواند، ديگري او را وضو بدهد به دستوري كه در رساله منظور است و اگر وضو نتواند، تيمم نمايد يا تيممش بدهند، اگر خود نتواند آن هم به دستوري كه در تيمم كردن شخص معذور، مذكور است و اگر آن هم متمكن نگرديد با يك دست اكتفا مي‌شود. واللََّه العالم.

سؤال:  107- عمل جراحي پلاستيكي كه ممكن است مانع از غسل و وضو باشد چه صورت دارد؟

جواب:  بايد برداشته شود براي غسل و يا وضو و اگر ممكن نباشد وظيفه تيمم است و اگر در اعضاء تيمم باشد جمع كند بين عمل به وظيفه جبيره و تيمم.

سؤال:  108- كسي كه بايد تيمم و وضو جبيره بگيرد اگر جلوتر از وضوي جبيره تيمم نمايد صحيح است يا نه؟

جواب:  هر كدام را جلوتر به جا آورد صحيح است.

سؤال:  109- فرق بين قرح و جرح چيست؟

جواب:  هر دو بر يك وزن و يك اثر هستند اگر در هر دو خون بوده باشد و واقع شود اوّل (قرح) در مانند دمل و دوّم (جرح) در مانند زخم و پاره شدن به وسيله ـچاقو، پس همين است فرق بين اين دو موضوعاً.

سؤال:  110- اگر سوراخ شود استخوان دست يا پا و يا در حال سوراخ شدن باشد و روي آن محل جبيره بگذارد آيا اين ملحق مي‌شود به شكستن استخوان در غسل و وضو؟

جواب:  بله ملحق مي‌شود با وضع جبيره.

سؤال:  111- اگر خون منجمد شده روي زخم مانند پوست گردد، به طوري كه اگر پوست را بر طرف كرديم خون جاري گردد، آيا روي آن خون منجمد شسته مي‌شود براي وضوء و آيا با او معامله پوست طاهر مي‌گردد يا خير؟

جواب:  اگر خون منجمد باشد نجس مي‌شود آب به ملاقات نمودن با آن.

سؤال:  112- در وضو و غسل جبيره بعد از خوب شدن تجديد غسل يا وضو لازم است يا نه؟

جواب:  تا محدث نشده لازم نيست. واللََّه العالم.

سؤال:  113- كسي كه غسل جبيره‌اي نموده بعد كه عذرش بر طرف شد و جبيره را برداشت بديهي است عباداتي را كه انجام داده طبق وظيفه‌اش كه صحيح است، براي عبادات بعدي احتياج به اعاده غسل دارد يا خير؟

جواب:  بلي اثر غسلش باقي است و محتاج به اعاده نيست و همچنين است وضويش اگر ناقضي نياورده باشد.

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس