مطهّرات - فتاوای آیت الله العظمی خوئی (قدس سره)

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > فتاوای آیت الله العظمی خوئی (قدس سره):

مطهّرات

سؤال: 69- آفتاب كه از پشت شيشه بتابد پاك كننده است يا خير؟

جواب:  تابيدن از پشت شيشه، پاك كننده نيست. واللََّه العالم.

سؤال:  70- موزائيك كه از سيمان و ريگ ساخته مي‌شود و زمين را با آن فرش مي‌كنند، آيا ته كفش، و كف پا را پاك مي‌كند؟

جواب:  بلي پاك مي‌كند.

سؤال:  71- آيا موزائيك، حكم زمين را دارد، سجده و تيمم بر آن جائز است؟ ته كفش و كف پا را پاك مي‌كند يا خير؟

جواب:  در صورتي كه مادهء آن همه از زمين باشد مانند سيمان، و روكش آن ريگ خارج از خودش نباشد - به غير تيمم - احكام ديگر زمين، براي آن ثابت است.

سؤال:  72- زمين آسفالت يا سيمان، كفش و پا را مطهر است يا نه؟

جواب:  اما آسفالت پس مطهر نيست، و اما سيمان ظاهراً مطهر است. واللََّه العالم.

سؤال:  73- آيا لباسشويي برقي لباس نجس را پاك مي‌كند يا خير؟ و مي‌دانيم كه كار اين لباسشويي اين است كه به صورت اتوماتيك آب را در حوض خودش مي‌ريزد و بعد آب قطع شده و پس از آن كه لباسها را تميز نمود آب را از حوض خود خارج مي‌كند و دوباره همين عمل را تكرار مي‌كند يعني آب را در حوض خود مي‌ريزد و سپس آب را خارج مي‌كند؟ و آيا لباسهايي را كه به مغازه لباسشويي مي‌دهيم و او لباس مسلمان و كافر و جنب را با هم در لباسشويي گذاشته و مي‌شويد نجس است يا خير؟

جواب:  اگر آبي كه بار دوّم در لباسشويي برقي ريخته مي‌شود به تمام جاهايي كه ـآب اوّلي رسيده برسد لباس پاك مي‌شود. و اگر كاركنان مغازه لباسشويي مسلمان باشند و خبر دهند كه لباس پاك شده لباس پاك است.

سؤال:  74- شخصي گمان مي‌كرده ماشين لباسشويي او پاك كننده است بعداً ملتفت شده كه پاك كننده نيست، تكليف نمازهايي كه با آن لباسها خوانده چيست؟

جواب:  از قراري كه نقل شده واجد شرايط تطهير است به آن تفصيلي كه در رساله عمليه مذكور است و بر تقديري كه فاقد باشد چون جاهل بوده، نماز در آن لباسها، محكوم به صحت است.

سؤال:  75- چنانچه لباس و مانند آن را، بعد از زوال عين نجاست، در زير آب فشار دهند كافي است يا بايد فشار، خارج از آب باشد؟

جواب:  آن كار براي حصول غسل كافي است ولي اگر محتاج به تعدد باشد، بيرون آوردن و خروج غساله، در بيرون لازم است.واللََّه العالم.

سؤال:  76- چه مي‌فرمائيد در اين كه، حضرتعالي در مسائل عمليه در مقام شستن لباس نجس ولو با آب كر، فشار و تعدد را شرط فرموده‌ايد، اگر لباسي را در آب كر وارد كرده بعد از برطرف كردن نجاست آن، كنار گذاشته شود كه خود به خود آب آن برود و خشك شود آيا فشار صدق مي‌كند و حكم به طهارت مي‌شود يا نه؟ و نيز فتواي لزوم تعدّد و فشار دادن از شما، به طور حتم و جزم است و يا به طور احتياط، و در اين صورت از مجتهد ديگر مي‌تواند تقليد نمايد يا نه؟

جواب:  راجع به لباس نجس دو مطلب است يكي آن كه شستن آن مثل شستن دست يا كاسه نيست كه مجرد وصول آب كافي باشد بلكه فشاري و يا مالش و يا لگدي زير آب و يا بيرون آب بعد از استيلاء آب در صدق غسل و شستن لباس لازم
است كه به اين مطلب در مسئله 160 توضيح اشاره شده، و ديگر جدا شدن غساله است كه در اشياء ديگر به آساني جدا مي‌شود و در لباس طبعاً محتاج به فشار است و الاّ به طوري كه شما ذكر كرديد جدا شود نيز كافي است و تعدّد، در لباس متنجس به بول است در غير جاري. واللََّه العالم.

سؤال:  77- موقع تطهير لباس و فرش و امثال آن با آب كر و جاري احتياج به فشار دادن دارد، آيا توي آب فشار و دلك در جاري و كر كافي است يا نه؟ و بند و نخ تسبيح و پلاستيك و دستكش احتياج به فشار دارد يا نه؟

جواب:  بلي كافي است و هر چيزي كه آب در او نفوذ مي‌كند مثلاً لباس احتياج به فشار و دلك دارد و اگر از اشيايي است كه قابليت نفوذ آب را ندارد احتياج به فشار يا دلك نيست. واللََّه العالم.

سؤال:  78- فشار لوله آب چيزي را كه با بول مثل لباس و فرش نجس شده پاك مي‌كند يا نه؟ و راه آسان براي فرش و لباس را بيان فرمائيد.

جواب:  بلي اگر فشار باشد در حكم به هم ماليدن يا دست ماليدن است در صورتي كه فشار آب، غساله را از شدّتي كه دارد بيرون كند.

سؤال:  79- لباس و فرش و لحاف و غيره را با فشار آب لوله‌هايي كه در شهرها هست معمولاً براي تطهير كفايت مي‌كند يا نه؟

جواب:  اگر آبي كه از لوله بر آن مي‌ريزد با فشار باشد كه به جهت فشارش، آب از آن جاي ريزش رد مي‌شود و بيرون مي‌رود همان فشار كافي از فشار با دست است.واللََّه العالم.

سؤال:  80- اگر كسي تمام دست و پايش نجس باشد و مي‌خواهد پايين آنها را با آب قليل و يا آب كر بشويد و بالاي آنها بماند آيا پاك مي‌شود يا نه؟

جواب:  بلي آن چه آب پاك به آن برسد و از آن جدا شود پاك مي‌شود. واللََّه العالم.

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس