احکام غسل - غسل

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > غسل:

احکام غسل

سؤال 55: آيا بعد از انجام غسل احتياجى به وضوء گرفتن براى نماز هست يا خير؟

جواب:  در غسلهاى واجب غير از غسل استحاضه متوسطه و كثيره كه مربوط به خانمهاست، گرفتن وضوء براى نماز واجب نيست و در غسلهاى مستحب نيز با شرحى كه در مسأله 645 در رساله ذكر كرده‏ايم گرفتن وضوء براى نماز واجب نيست.

سؤال 56 : آيا زن كه در عادت ماهيانه است مى‏تواند به مجالس سخنرانى و موعظه (دعا) و حتّى نماز جماعت و جمعه برود و به خطابه گوش دهد امّا نماز نخواند و كنار بنشيند؟

جواب:  در غير مسجد مى‏تواند بنشيند و گوش بدهد.

سؤال 57: خانمى كه براى جلوگيرى از حاملگى از دستگاه آى يودى يا قرص استفاده مى‏كند اگر دراين حالت خونريزى يا لك بينى داشته باشد وظيفه چيست؟

جواب:  در صورتى كه يك دفعه چند ساعت يا چند دقيقه‏اى باشد يا ابتدا و انتهاى آن كمتر از سه روز باشد حيض نيست و استحاضه است ولى اگر سه روز يا بيشتر باشد و مصادف با ايام عادت باشد حيض است و احكام هر دو از حيث غسل و وضوء و...در رساله مذكور است.

سؤال 58 : اگر كسى شب خوابهاى شهوت‏انگيز ببيند و در خواب تحريك شود امّا منى بيرون نيايد، ولى بعد از خواب قبل از ادرار عمل استبراء انجام مى‏دهد و مى‏بيند مقدارى ماده سفيد و تقريباً لزج مانند از او خارج مى‏شود در اينجا حكم و وظيفه شرعى چيست؟ يا اگر كسى در ماه رمضان با خود ملاعبه كند و احساس كند كه منى هم جهش كرده ولى از بيرون آمدن آن جلوگيرى كند، و بعد از چند دقيقه آب سفيدى ببيند روزه او چه حكمى دارد؟ يا اگر در حال بيدارى با توجه به تحريك (عمدى يا غير عمدى) قبل از ادرار و بر اثر تبراء از او اين مادّه بيرون آمد حكم چيست؟ و اگر همين عمل در ماه رمضان باشد و شخص از بيرون آمدن منى جلوگيرى كند و بعداً اين مادّه را ببيند حكم چيست؟

جواب:  تا علم به خروج منى پيدا نكند غسل واجب نيست ولى اگر علم حاصل كرد در هر صورت جنب است و احكام جنابت مترتّب مى‏شود و غسل هم بايد بكند.

سؤال ‏59 : كسى كه پروستات عمل كرده و موقع مقاربت هم منى غسل خارج نمى‏شودو يقين دارد كه در مثانه مى‏ريزد چون يكى از مواردِ جنابت دخول است كه چه منى خارج شود يا خير، بايد غسل كند حالا اگر اين آدم در خواب محتلم شود و وقتى كه بيدار شد احساس لذّت و سستى بدن كرد كه اين دو علت جنابت ولى چون در بيدارى هم منى خارج نمى‏شود و به مثانه مى‏ريزد در خواب هم همين طور است، آيا غسل دارد يا خير؟

جواب:  در صورتى كه يقين دارد كه منى از محلّ خود خارج شده است بايد غسل كند.

سؤال 60 : آياغسل جنابت فى نفسه و به خودى خود مستحب است يا خير؟ و اگر مستحب است آيا مى‏توان با آن نماز خواند؟

جواب:  بلى به خودى خود مستحب است و براى نماز خواندن واجب مى‏شود و نماز با آن را تا باطل است مى‏تواند بخواند و وضوء گرفتن واجب نيست.

جواب:  با امكان غسل كردن، تأخير آن حرام است ولى اگر بتأخير انداخت تا وقت تنگ شد نماز با تيمم، صحيح است.

سؤال 62: اگر مسافرى در دريا جنب شد آنجا حمّام نيست و خاك هم ندارد تا تيمّم كند وقت نماز هم تنگ است لطفاً بفرمائيد وظيفه‏اش چيست؟

جواب:  اگر غسل و تيمّم هيچيك ممكن نيست «فاقد الطهورين» است نماز را با همان حال بخواند و بعداً با تحصيل طهارت قضا كند.

سؤال 63 : اگر هنگام صبح بيدار شديم و متوجه شديم كه جنب شده‏ايم و آب و وقت لازم براى غسل نداريم براى خواندن نماز واجب صبح و ظهر و عصر و شام بايد چه كرد. و اگر در ماه مبارك رمضان بود آيا روزه ما صحيح است يا خير؟

جواب:  در فرض مذكور لازم است كه تيمّم بدل از غسل كنيد و نماز صبح را بخوانيد و براى نمازهاى بعد نيز اگر ممكن است غسل كنيد و اگر در ماه رمضان بعد از طلوع فجر جنب شده‏ايد و اين جنابت چون در خواب عارض شده روزه‏تان صحيح است و براى نماز غسل و يا تيمم بدل از غسل كنيد و شرح آن در رساله توضيح المسائل مذكور است.

سؤال 64: آيا تماس بدن شخص جنب و يا شخص بدون وضو با جواهرات منقّش به تصوير "كعبه مقدس" يا آرم "اللّه" جايز است؟

جواب:  جايز نيست .

س‏65: آيا غسل جمعه براى رفتن به نماز جمعه واجب است يا خير؟

جواب:  غسل جمعه واجب نيست ولى با آن مى‏توان نماز خواند و احتياج به وضوء نيست.

سؤال 66 : اگر در حين غسل بادى از مخرج غائط خارج شود و يا بول كند آيا اعاده غسل لازم است؟

جواب:  غسل را به اتمام برساند ولى نمى‏تواند با آن نماز بخواند و براى نماز بايد وضوء بگيرد.

ج2:

سؤال  63 - جوانى كه چندى پيش با دخترى عقد بسته است و هنگام صحبت يا ديدن او يا تماس تلفنى با او بى اختيار مايعى به اندازه يك يا دو قطره از محلّ ادرارش بيرون مى‏آيد كه هيچ نشانه‏اى از منى بودن را ندارد و فقط چسبندگى جزئى در آن ديده مى‏شود. و در مورد نماز و روزه و غسل وظيفه‏اش چيست؟ و اصلاً آيا اين كار حلالست يا خير؟ و نمازها و روزه‏هايى كه در اين مدّت انجام داده چه حكمى دارد؟

جواب:  رطوبتى كه از وى خارج مى‏شود اگر نشانه‏هائى كه در مسأله 347 توضيح المسائل ذكر شده نداشته باشد موجب غسل نميشود و آن رطوبت طاهر است و وضو را هم باطل نمى‏كند و اين كار از نظر شرعى هم اشكال ندارد و نماز و روزه‏هائى كه انجام داده اگر آن رطوبت نشانه‏هاىِ مذكور را نداشته باشد صحيح است.

سؤال  64 ـ چند سال قبل فردي براي مسجدي سنگي خريده كه در ساختمان آن به كار نرفته و اضافه آمده است . سنگ اضافي را در حمّام همان روستا بكار برده اند ، آيا در آن حمّام غسل كردن جايز است ؟ ، در صورت اشكال آيا مي شود پول سنگ را به مسجد برگرداند يا خير ؟

جواب:  : در فرض سوال ، صاحبان سنگ اگر رضايت بدهند مانعي ندارد و در صورتي كه صاحبان آنها معلوم نباشد سنگها مجهول المالك به حساب مي آيند كه با اجازه حاكم شرع استفاده در حمام بلا مانع است .

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس