غسل ترتیبى - اقسام غسل

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > اقسام غسل:

غسل ترتیبى

١ – وجوب شستن تمام بدن در غسل

سؤال:سوالم این بود که با توجه به کمبود منابع آب در کشور و اهمیت آن در قرن آینده میتوان در این نکته در غسل که حتمآ باید آب به تمام بدن برسد تجدید نظر کرد؟ و همان شستن بدن به اندازه ای که مثلآ بگویند آن شخص خود را شسته کفایت کرد؟

جواب: غسل چیزی جز این نیست که تمام بدن را طبق آدابی که در رساله آمده بشوید و در این مسئله نباید وسواسی به خرج داد و نگران وضع آیندگان نباشید.

٢ – استحباب رعایت ترتیب درغسل

سؤال:آیا رعایت ترتیب در شستن اعضا هنگام غسل واجب است؟

جواب: در غسل، رعایت ترتیب به صورت اوّل سر و گردن و بعد سمت راست و سپس سمت چپ، مستحب است. بنابراین اگر تمام بدن به هر صورتی شسته شود غسل صحیح است. البته توصیه ما رعایت ترتیب است ولی چنانچه مدّتی ترتیب را رعایت نکرده، عباداتش صحیح است.

٣ – چگونگی انجام غسل ترتیبی در استخر

سؤال:لطفا بفرمایید چگونه می توان در استخر غسل ترتیبی انجام داد؟

جواب: در غسل ترتیبی ( با رعایت استحباب در ترتیب) در استخر و امثال آن، لازم نیست تمام بدن را از آب بیرون آورد و دومرتبه زیر آب رود. کافی است سر و گردن را بیرون آورد و به نیت غسل زیر آب رود و سپس کمی از سمت راست را از آب بیرون آورد و به نیت غسل زیر آب رود و به همین ترتیب سمت چپ را انجام دهد.

٤ – چگونگی غسل کسانی که نمی توانند خودشان غسل کنند

سؤال:افرادى که به علّت قطع نخاع و یا علل دیگر نمى توانند خودشان غسل کنند و مجبورند نائب بگیرند، نایب چگونه باید این افراد را غسل دهد؟

جواب: باید طبق آداب غسل ترتیبى یا ارتماسى آنها را غسل دهند، یعنى در غسل ترتیبى اوّل آب را روى سر و گردن آنها بریزند، سپس طرف راست را بشویند و بعد طرف چپ را، البتّه خود آنها نیّت غسل مى کنند.

٥ – انجام غسل به صورت ترکیبی

سؤال:میشه سروگردن رو به صورت ترتیبی غسل داد و بدن رو به صورت ارتماسی ؟ به عبارتی غسل ترکیبی دادن صحیح است ؟

جواب: اشکالی ندارد .

٦ – رسیدن آب به تمام بدن در غسل

سؤال:آیا در غسل ترتیبی باید به تمام نقاط بدن دست کشید یا رسیدن آب کفایت می کند؟

جواب: رسیدن آب کفایت می کند.

٧ – آب ریختن بدون دست کشیدن

سؤال:در غسل ترتیبی اگر به جای شستن مثلا طرف راست بدن، آن قسمت را زیر دوش آب بگیریم به طوری که تمام قسمت راست بدن زیر آب برود و تر شود، آیا غسل صحیح است؟

جواب: آری، کفایت می کند.

٨ – نشسته ماندن قسمتی از بدن در غسل

سؤال:اگر یک قسمت از بدن هنگام غسل نشسته بماند و بعداً متوجه آن شویم حکم آن چیست؟

جواب: می توانید بعداً آن قسمت را بشویید و غسل صحیح است.

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس