استمناء - جنابت

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > جنابت:

استمناء

سؤال:  کسی که با خود عمل شهوت انگیز انجام می دهد (مثل دیدن فیلم) آیا گناهی در این زمینه به پای او نوشته می شود؟ توضیح دهید.

جواب: عمل یاد شده گناه است و باید اجتناب شود.

سؤال:  کسانی که قادر به ازدواج دائم و موقت نیستند آیا می توانند به استمناء ارضاء کنند ؟

جواب: استمناء حرام و گناه است . و تنها راه مشروع برای ارضای غریزه ازدواج است .

 سؤال:  با توجه به اینکه حکم استمناء در اسلام مجاز نیست، آیا موارد استثناء هم دارد ؟

جواب: موارد ضرورت مانند مقام معالجه ، با انحصار آن به استمنای حرام .

 سؤال:  اگر شخصی استمناء در ماه رمضان انجام دهد البته به نیت آمدن منی نباشد ولی از او منی خارج شود چه حکمی دارد؟

جواب: اگر قصد انزال نداشته و منی خارج شود روزه صحیح است و همچنین اگر از خود مطمئن بوده که منی از او خارج نمی شود و اتفاقا و بدون قصد منی خارج شود روزه صحیح است و توبه و استغفار کند.

 سؤال:  اگر کسی در ماه رمضان عمداً کاری کند که از او منی بیرون آید آیا باید ۶۰ روز روزه بگیرد یا خیر؟

جواب: اگر عالم به این بود که این کار روزه را باطل می کند باید کفاره بدهد و نیز بنابر احتیاط واجب اگر جاهل مقصر متردد باشد. و کفاره آن این است که ۶۰ روز روزه بگیرد یا ۶۰ فقیر را سیر کند ولو به اینکه به هرکدام یک مد (۷۵۰ گرم) طعام بدهد.

سؤال:  در مورد اینکه یک پسر در مواقع صحبت و با یک برخورد با جنس مخالف بدون قصد لذت دچار خروج منی به مقدار کم می شود، آیا در حکم استمناء و یا جنب است و تکلیف در برپایی نماز چیست؟ آیا باید غسل کرد؟

جواب: اگر بر اثر ملاعبه نباشد استمناء نیست ولی غسل واجب است.

سؤال:  آیا عمل استمنا در ماه مبارک رمضان حرام است (خود ارضائی) ؟

جواب: بله حرام است و یکی از مبطلات روزه است .
و اگر کسى استمناء کند ، در حالى که جاهل باشد به اینکه استمناء روزه را باطل میکند چنانچه در جهل خود معذور باشد ، روزه اش صحیح است .
و همچنین اگر با خود کارى کند در حالى که از خود مطمئن بوده منی از او خارج نمی شود و اتفاقا و بدون قصد منی خارج شود روزه صحیح است.
و گرنه در صورتى که بداند آن کار روزه را باطل مى کند ، اضافه بر قضا ، کفاره هم بر او واجب میشود . وهمچنین است بنا بر احتیاط واجب کسى که جاهل به حکم است ولى در جهل خود معذور نیست و مطمئن هم نیست یعنى احتمال مى دهد که مبطل باشد.
و در کفاره افطار روزه ماه رمضان ، کافی است به شصت فقیر غذا بدهد به هر کدام ۷۵۰ گرم گندم یا آرد یا نان .
واگر قضای آن را یک سال تأخیر بیاندازد تا ماه رمضان بعد برسد باید بابت هر روزعلاوه بر قضا همان مقدار غذا را به یک فقیر بدهد و اگر بیش از یک سال تاخیر بیاندازد کفاره تکرار نمى شود.
و توبه و استغفار کند.

سؤال:  گناه استمنا چگونه بخشیده می شود ؟ و چگونه می توان از آن خودداری کرد ؟

جواب: با توبه بخشیده می شود و با اراده و همت می توان از آن جلوگیری کرد .

سؤال:  حکم شرعی استمناء چیست ؟ آیا کفاره دارد؟

جواب: حرام و گناه کبیره است،ولی کفاره ندارد وحکم آن این است که باید برای نماز ومانند آن غسل نماید وواجب است که توبه نماید واز این کار دست بردارد.

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس