سؤال 208 ـاستخوانهاى ميّتى، پس از چند سال به دست آمده است، آيا غسل و كفن و نمازواجب است؟
جواب:چنانچه جميع استخوانهاى ميت به دست آمدهاست، واجب است جميع اعمال مربوطه به ميت را انجام دهند، يعنى سه غسل دهند و او رادر قطعات سه گانه، كفن كنند و پس از حنوط و نماز، دفن كنند.
سؤال 209 ـجنينى بيش از چهارماه داشته و به ناچار او را قطعه قطعهكرده، از رحم خارج كرده اند، وظيفه نسبت به غسل و دفن او چيست؟
جواب:قسمتى را كه سينه و قلب دارد بايد غسل دهند و كفن كنند و دفن كنند وقطعاتى كه استخوان دارد و جاهاى حنوط در آنها موجود است، بايد غسل دهند و حنوط كنندو در پارچه اى بپيچند و دفن كنند و آنچه استخوان ندارد در پارچه اى ديگر بپيچند ودفن كنند و اگر ممكن باشد مى توانند آنها را مجتمعاً غسل دهند و پس از كفن و حنوطدفن كنند.
سؤال 210 ـقطعه اى از بدن شخص زنده،جدا شده است، آيا حكم ميت را دارد؟
جواب:بلى اگر آن قطعه،مشتمل بر استخوان باشد احتياطاً آن را غسل ميّت دهند و در پارچه اى بپيچند و اگر ازمواضع حنوط است، حنوط كنند و دفن كنند، امّا اگر مشتمل بر استخوان نباشد غسل لازمنيست، بلكه آن را در پارچه اى بپيچند و دفن كنند.
سؤال 211 ـبراى غسل ميت چه مقدار آب لازم است؟
جواب:مستحب است آبِ سه غسل ميّت، به مقدار شش مشك آب باشد و اين مقدار آب براى مصرف تماممستحبات و واجبات سه غسل است نه واجبات تنها.
سؤال 212 ـآيا بايد چرك بدن ميت را قبل از غسل بگيرند و بدن را دست و كيسهبكشند؟
جواب:گرفتن چرك بدن ميت و دست و كيسه كشيدن لازمنيست و چنانچه بر بدن او نجاست و مانعى از رسيدن آب نباشد، مى توانند آب سدر وكافور و آب خالص را به قصد غسل، روى سر و گردن و طرف راست و چپ ميت بريزند، بطورىكه آب به تمام بدن او برسد، بلى مستحب است هنگام غسل دادن، آهسته و ملايم دست بهبدن بكشند تا مطمئن شوند كه آب به تمام بدن ميت رسيده است.
سؤال 213 ـاگر آب باشد ولى سدر و كافور نباشد، وظيفهچيست؟
جواب:در اين فرض، بايد سه غسل با آب خالص داده شود وغسل اول را به نيت غسل بدل از آب سدر و دوم را بدل از آب كافور، انجامدهند.
سؤال 214 ـاگر در اثناء غسل يا بعد ازغسلها، بدن ميت نجس شود يا خون يا بول و نجاستى از او خارج شود، آيا اعاده غسلهالازم است؟
جواب:اعاده لازم نيست، بلى مستحب است اعادهكنند.
سؤال 215 ـاگربعد از غسلها و قبل از دفن، بدن ميت، به واسطه خروج خون يا بول و نجاستِ خود ميت،نجس و آلوده شود، وظيفه چيست؟
جواب:واجب است نجاست را ازالهو بدن را تطهير كنند، بلى چنانچه ازاله و تطهير، مشقت دارد يا موجب هتك ميت مى شود،ازاله و تطهير لازم نيست و مى توانند ميّت را بدون تطهير دفنكنند.
سؤال 216 ـبدن ميت زخم و جراحت دارد و خونبند نمى آيد، آيا بايد غسل جبيره اى داد يا تيمم؟
جواب:درغسل ميت جبيره ذكر نشده و اصلاً معنى ندارد، لذا در فرض سؤال بايد صبر كنند تا خونبند بيايد و اگر تأخير در غسل موجب هتك ميت مى شود، به هر وسيله ممكن خون را مسدودكنند و غسل دهند يا با آب سدر و كافور كه متصل به آب لوله و كر است، غسل دهند (بهطورى كه در جلد اول جامع المسائل بيان شده است) و اگر ممكن نشد تيممدهند.
سؤال 217 ـجسد ميّتى، پس از چند روز پيدا ومتعفن شده و طورى است كه اگر بخواهند او را غسل دهند اوّلاً از بوى تعفن آن غسلدهنده اذيت مى شود و ثانياً ممكن است بدن متلاشى شود، وظيفه چيست؟
جواب:در صورت امكان، جهت جلوگيرى از تعفّن و بو، بايد با مواد ضدعفونى، بدنرا ضدعفونى كنند و چنانچه با ريختن آب سدر و كافور و آب خالص به بدن، بدون دستكشيدن، جسد متلاشى نمى شود بايد به اين طريق او را غسل دهند والاّ او را تيمم دهندو دفن كنند.
سؤال 218 ـشخصى فوت كرده و جهت غسل،آب در دسترس نيست، وظيفه چيست؟
جواب:اگر تأخير غسل تا تهيهآب، يا رساندن ميت به محلى كه آب باشد،مستلزم هتك و متعفن شدنميت باشد، بايد با تيمم دفن شود و بنابر احتياط واجب عوض هر غسل، تيمم جداگانهبدهند و يك تيمم هم به نيت همه اغسال داده شود.
سؤال 219ـميت را بايد تيمم دهند ولى مواضع تيمم نجس و خون آلود است و امكان تطهيرنيست، يا نمى توان جلوى خون را گرفت، وظيفه چيست؟
جواب:اگرممكن است عين خون را برطرف كنند والا پارچه يا پلاستيك روى آن بكشند و روى آن تيممدهند.
سؤال 220 ـشخصى در اثر حادثه اى فوت كرده واگر بخواهند غسلش دهند، بدن متلاشى مى شود و تمام مواضع تيمم هم از بين رفته است،وظيفه چيست؟
جواب:در فرض سؤال غسل و تيمم ساقط است هر چنداحتياط اين است كه جنازه را داخل پلاستيك گذاشته و روى پلاستيك را اغسال سه گانهميت بدهند.
سؤال 221 ـجنينى چهارماهه سقط شدهاست، آيا علاوه بر غسل و كفن، حنوط هم لازم است؟
جواب:بلىحنوط هم لازم است.
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار