سؤال 218 :آيا دفن كردن ميّت در قبرى كه شخصىدر آن ساليان پيش دفن شده است ـ با احتمال قوى به اينكه ميّت اولى از بين رفته وتنها استخوانهايش باقيمانده است ـ جايز است يا خير؟
جواب: دفنميّت در قبر شخص ديگر در صورتى كه مستلزم نبش قبر و ظهور جسد و هتك حرمت باشد جايزنيست و تا علم حاصل نشود كه استخوانهاى صاحب قبر پوسيده شده و به خاك تبديل شده نبشقبر او جايز نيست. بلى، اگر نبش قبر محقق شد گرچه عصياناً، دفن ميت ديگرى در قبر اومنع شرعى ندارد، بلكه مكروه است.
سؤال 219 :شخصى دفن شده و ظاهراً در اثر ضربه و تجاوز از دنيا رفته، آيا جايز است نبش قبر كنند و جنازه را جهت تعيينعلّت مرگ معاينه كنند؟
جواب: در صورتى كه اثبات حق متوقف بر نبشباشد مانعى ندارد.
سؤال 220 :ملاك در حرمت نبشقبر ميت چيست؟
جواب: ملاك حرمت نبش قبر ظاهر شدن جسد ميت يا هتكشدن حرمت او مى باشد. پس اگر مقدارى از خاك قبر را بردارند و جسد ظاهر نشود و عرفاًهم صدق هتك نكند، نبش محقق نشده و حرام نيست. خلاصه، مدار در حرمت نبش محرّم ظاهرشدن جسد يا صدق هتك است كه ممكن است اين دو با هم جمع شوند و ممكن است ظهور تنهاسبب باشد يا هتك تنها باشد.
سؤال 221 :قبرى استدو طبقه كه در طبقه تحتانى آن خانمى دفن شده است آيا مى توان در طبقه فوقانى آنمردى كه هيچگونه محرميتى با آن خانم ندارد دفن كرد؟
سؤال 222 :مقبره اى در يكى از روستاهامعروف به پير غيب پيدا شده وسالمندان مى گويند داراى ساختمان بوده ولى شجره نامه ندارد آيا احداث ساختمان برروى آن مانعى ندارد؟
جواب: اگر افراد مزبور اطمينان دارند كه صاحبقبر از امامزادگان صالح مى باشد مانعى ندارد ساختمان روى قبر او احداثشود.
سؤال 223 :آيا زينت كردن قبر از سنگهاىمرمر سفيد يا سياه اشكال دارد؟
جواب: حرامنيست.
سؤال 224 :قبرستانى در اثر جاده و فضاىسبز از بين رفته و قبرى كنار جوى آب پيدا شده و طورى است كه موجب اهانت به اومى شود آيا جايز است نبش باقيمانده قبر و بردن به قبرستان عمومى؟
جواب: اگر تغيير جوى آب امكان نداشته باشد در فرض مذكور جايز است انتقالداده شود.
سؤال 225 :شخصىوصيت كرده بعد از فوت از محل مدفون به اعتاب مقدسه حمل شود آيا جايز است؟
جواب: به نظر اينجانب نبش قبر جهت حمل به مشاهد مشرّفه خلاف احتياط استهرچند وصيت كرده باشد. بلى اگر وصيت كرده كه جنازه اش را قبل از دفن به مشاهد مشرفهمنتقل كنند و عمداً يا به هرجهتى برخلاف وصيت او عمل شده است. جايز بلكه واجب استقبر را نبش و جنازه را به محل مورد وصيت منتقل كنند. مگر اينكه بدن فاسد شده باشد; يا نبش مستلزم هتك باشد.
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار