سؤال 199 :شخصى اهلنماز و روزه نبوده ولى انكار هم نمى كرده، آيا احكام اموات ديگر مسلمانان براى اوهست؟
جواب: بلى، تمام احكام جارى است، هرچند ميت فاسقاست.
سؤال 200 :كسى كه غسل مس ميت برايش واجبباشد مى تواند ميت ديگرى را غسل دهد و چرا سدر و كافور در غسل ميت استعمالمى شود؟
جواب: بلى، مى تواند ميت ديگر را غسل دهد و احكام شرعتعبّدى است و شايد از مصالح آن نظافت خاص باشد.
سؤال 201 :شخصى بدون وصيت و با داشتن صغير فوت كرده، ولى براى خود كفنى كه مشتملبر قطعات اضافى و مستحبى است مهيا كرده، آيا چون وصيت نكرده و صغير دارد بايد بهقدر واجب كفن اكتفا كرد، يا قطعات مستحبى را به او بپوشانند؟
جواب: تعيين و مشخص كردن كفن به منزله وصيت است و اگر زايد بر ثلث نباشدقطعات مستحبى را جدا نكنند.
سؤال 202 :بچه درشكم مادر بوده و هر دو فوت كرده اند، آيا لازم است بچه را بيرون آورند و جدا غسلدهند؟
جواب: بايد مادر را باهمان حال غسل دهند و كفن كنند و مانند زنهاى غير حامله دفن كنند و بيرون آوردن بچهجايز نيست.
سؤال 203 :شخصى دندان عاريه داشته وفوت كرده، آيا بايد دندانها را از دهان او بيرون بياوريم يا به همان حال او را غسلدهيم و دفن كنيم؟
جواب: در صورتى كه براى ميت اذيت نباشدمى توانند دندانها را بيرون بياورند ولى اگر صدمه داشته باشد به همان حال او را غسلدهند.
سؤال 204 :فردى تصادف مى كند و پايشمى شكند هنگامى كه او را عمل مى كنند ميله طلا در پاى او مى گذارند، آيا بعد از فوتمى توان او را عمل كرد و ميله طلا را خارج كرد. در صورتى كه روكش دندان طلا يادندان طلا داشته باشد چه حكمى دارد؟
جواب: اگر درآوردن ميله طلابدون شكافتن پا ممكن نباشد خارج كردن آن جايز نيست، كندن دندان هم جايز نيست، بلهاگر دندان مصنوعى باشد كه به راحتى مى توانند از دهان مرده درآورند اشكالىندارد.
سؤال 205 :خانمى در حين وضع حمل در حالىكه سر بچه از رحم خارج شده فوت كرده و بچه هم در همان حال مرده است. نسبت به غسل وكفن و دفن مادر و بچه چه بايد كرد؟
جواب: در صورتى كه خارج كردنبچه موجب مثله شدن او يا مادر نشود بچه را از رحم خارج كنند و جداى از هم غسل دهندو كفن كنند. وگرنه آنها را به همان حال با هم غسل دهند و كفن و دفن كنند و احتياطاين است كه سر بچه را نيز جدا غسل دهند.
سؤال 206 :خانمى فوت كرده و حامله بوده ولى يقين به زنده بودن يا مرده بودن حمل نيست،وظيفه چيست؟
جواب: بايد صبر كنند تا معلوم شود و اگر احتمالعقلايى به زنده بودن بچه داده شود شكم مادر را بشكافند و بچه را درآورند. چون حفظنفس محترمه واجب است.
سؤال 207 :آيا كفن كردنبا كفنهايى كه روى آن سوره هايى از قرآن مثل يس و غيره نوشته شده و احتمال نجس شدن هم دارداشكال دارد؟
جواب: مانعى ندارد.
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار