طريقه وضو - وضو

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > وضو:

طريقه وضو

سؤال 112 :آيا در وضو شستن هر مرتبه به يك مشت آب حاصل مى شود كه مشت سوم حرام باشد؟

جواب: شستن يك مرتبه تنها به آب ريختن نيست بلكه به اين است كه تمام عضو كاملا شسته شود. بنابراين ممكن است چند مشت آب به قصد وضو بريزد تا تمام عضو شسته شود و اين يك مرتبه حساب مى شود و همينطور شستن مرتبه دوم و اگر دست چپ را بيش از دو مرتبه بشويد لازم مى آيد كه مسح با آب غير وضو انجام شود و آن سبب بطلان وضو است.

سؤال 113 :اگر صورت و دست راست را سه مرتبه بشويند ولى دست چپ را دو دفعه بشويند كه در مسح اشكال پيدا نشود، آيا وضو صحيح است؟

جواب: اگر قصد داشته باشد كه وضو را تشريعاً و بر خلاف دستور شرع اينگونه بگيرد، وضو باطل است ولى اگر چنين قصدى نداشته باشد، در فرض سؤال وضو صحيح است.

سؤال 114 :اگر كسى مدتها صورت و دو دست را در وضو سه مرتبه مى شسته و نمى دانسته كه مسح او اشكال پيدا مى كند; آيا در اين صورت نمازهايى را كه خوانده باطل است؟

جواب: بلى، در فرض سؤال كه دست چپ را هم سه مرتبه شسته وضو باطل و نمازهايى را كه با اين وضو خوانده بايد اعاده و قضا كند.

سؤال 115 :اگر دستها را زير شير بگيريم يا در آب فرو ببريم و به قصد وضو بيرون بياوريم بدون دست كشيدن، آيا وضو صحيح است؟

جواب: اشكال ندارد و با همان ترى كف دست مسح سر و پاها را بكشيد.

 سؤال 116 :بعضى در مورد غسل وجه در وضو تصريح كرده اند كه سفيدى دو طرف جلو سر كه نزعتان باشد از حدّ وجه خارج است، بفرماييد اين مطلب اتفاقى است يا مانند دخول عارض در وجه مورد خلاف است؟

جواب: بين علماى اماميه اتفاق است كه نزعتان خارج از حدّ وجه است و شستن آن لازم نيست تنها برخى از علماى اهل سنت شستن آن را در وضو واجب دانسته اند.

سؤال 117 :بيمارى كه عضو و يا بعضى از اعضاى وضو را به دلايل پزشكى و يا عدم توانايى، نمى تواند حركت دهد و يا مشكل مى باشد، وظيفه طهارات ثلاث و چگونگى انجام آنها را در موارد زير چيست؟

الف: حركت نداشتن دست چپ.

ب: حركت نداشتن دو دست.

جواب: الف: غسل كه مسأله اى ندارد و براى وضو با دست راست صورت را مى شويد و دست راست را وضوى ارتماسى مى دهد و اگر ممكن نشد كمك مى گيرد. و دست چپ را با دست راست وضو دهد و مسح سر و پاى راست و پاى چپ را با دست راست انجام دهد. و براى تيمم دست راست را به زمين بزند و اگر ممكن است كمك بگيرد و دست چپ را با دست راست به زمين بزند و با هم به پيشانى بكشد. و اگر نشد همان دست راست را به تمام پيشانى بكشد و بعد پشت دست راست را به زمين بكشد وسپس پشت دست چپ را با دست راست مسح كند.

ب: در فرض عدم حركت دو دست نيز، صورت را وضوى ارتماسى دهد و براى وضوى دستها و مسح كمك بگيرد و همينطور براى تيمم، مانند آنچه گذشت.

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس