ربا - فتاوای آیت الله العظمی نوری همدانی (مدظله)

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > فتاوای آیت الله العظمی نوری همدانی (مدظله):

ربا

سؤال 440 -گرفتن وام از بانكهاى خارجى كه مستلزم پرداخت ربا است چه صورت دارد؟

جواب:  معامله اى كه متضمن دادن ربا به كفّار باشد حرام و باطل است.

سؤال 441 -احتراماً نظر به اينكه شغل بنده طلا فروشى مى باشد و ظاهراً دو نوع طلا از نظر خريد و فروش داريم:نوع اوّل: طلائى كه عيار آن مشخص و طبق عيار مشخص معامله مى شود.نوع دوّم: طلائيكه با شمارش - كه آن شماره هم جزء عيار مى باشد - خريد و فروش مى شود مثلاً طلاى شماره 745 را به قيمت طلاى شماره 742 از همكار آگاه خريدارى نموده و همين شماره 742 را به شخص همكار آگاه به شماره 745 مى فروشيم لذا مستدعى است نظر مبارك را در مورد اينگونه معاملات بفرمائيد؟ آيا تفاوت در شماره و سود فروش طلاء جايز مى باشد يا خير؟ در صورت امكان طريقه صحيح خريد و فروش طلاى فرسوده با همين شماره هاى عنوان شده را ذيلاً مرقوم فرمائيد.

جواب:  در صورتى كه از نظر وزن متفاوت نباشد اشكالى ندارد و شرط ديگرى نيز در ضمن معامله نكنند.

سؤال 442 -گرفتن ربا و يا دادن ربا به كفار چه حكمى دارد؟

جواب:  گرفتن ربا از كفّار جائز است.

سؤال 443 -آيا از افرادى كه در پرداخت به موقع اقساط خود قصور مى كنند، مى شود مبلغى را به عنوان ديركرد يا خسارت دريافت نمود؟

 جواب:  خير.

سؤال 444 -شخصى چكى را به مبلغ يك ميليون تومان به ديگرى مى دهد و بعد از چند ماه فرد دوم به غير از مبلغ چك، دويست هزار تومان نيز به صاحب چك بر مى گرداند، آيا چنين عملى ربا محسوب مى شود يا خير؟

جواب:  اگر از آغاز بنابر گرفتن مبلغ اضافى بوده ربا و حرام است.

اسكناس س 445 -آيا اسكناس از مثليات است يا از قيميّات يا نوع ديگرى است؟

جواب:  مثليّات و قيميّات در امور حقيقى مانند گندم و برنج و اسب و گاو مورد نظر قرار مى گيرد ولى اسكناس و مانند آن كه يك امر اعتبارى است و عملاً براى تنظيم امور زندگى مردم بمنظور تبيين و تعيين ارزشها براى يك قطعه كاغذ در حدّ معيّنى ارزش و بها قائل شده اند از دائره مثليّات و قيميّات خارج و تابع آن اعتبار است و لذا گاهى بكلّى از ارزش مى افتد و بالأخره اسكناس احكام خاصى دارد. س 446 -آيا جايز است بر قرض گيرنده شرط كند تا ما به التفاوت كاهش قدرت خريد اسكناس را (ناشى از رشد قيمتها) به قرض دهنده بپردازد؟

جواب:  جائز نيست.

سؤال 447 -خريد و فروش پول به قيمت كمتر يا بيشتر چه حكمى دارد؟

جواب:  جايز نيست

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس