احکام >
14 ذی الحجه:
ورود قرامطه به مکه و کشتار حجّاج (317 ق)
در اين روز، سنه 317، قرامطه بسر كردگى (ابوطاهر قرمطى) وارد مكه شدند و دست تعدى بر مسلمانان گشادند و ايشان را در مسجدالحرام بكشتند و كشتگان ايشان را در چاه زمزم بريختند و جامه كعبه را برداشتند و بر خود قسمت كردند و اموال حجّاج و خانه هاى مكه را غارت كردند و باب خانه و حجرالاسود را بكندند و حجر را با خود حمل كردند به (هجر) بردند و زياده از بيست سال نزد ايشان بود. امير بغداد و عراق پنجاه هزار دينار بايشان دادند كه حجر را رد كنند، قبول نكردند تا در زمان (مطيع الله) در سنه 339، بامر (عبيدالله مهدى اسمعيلى) صاحب مملكت افريقيه بمكه برگردانيدند.
در وقت بردن حجر، چهل شتر در زير بار او هلاك شد و در وقت برگردانيدن بار يك شترلاغر بى طاقت كردند، همان او را ببرد و از بركت آن، فربه و چاق شد و اين استبعادى ندارد چه آنكه حجرالاسود، آيتى است از آيات الهى و از براى او شئونى است كه جاى نقلش نيست .
در (مجمع البحرين) در لغت (قرمط) از (شيخ بهائى) نقل شده كه در سنه 310، در ايام موسم قرامطه داخل مكه شدند و حجرالاسود را بردند و بيست سال نزد ايشان بود و خلق بسيارى بكشتند و از جمله (على بن بابويه) بود كه درطواف بود. (قرامطه) شمشير بر او زدند. او از پاى در آمد و بر زمين افتاد و بگفت: (( ترى المحبين صرعى فى ديارهم كفيته الكهف لا يدرون كم لبثوا))
و اين قضيه غريبى است با آنكه كسى ذكر نكرده مخالف است با تاريخ وفات (ابن بابويه) چه وفات او در شعبان سنه 299، سال تناثر نجوم است.
وقایع الأیّام مرحوم شیخ عبّاس قمی