مدّت حیض - فتاوای آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله)

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > فتاوای آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله):

مدّت حیض

١ – لکه بینی بعد از ایام عادت ماهانه

سؤال: اگر هفت روز عادت ماهانه زن تمام شود و زن روزه بگیرد اما در روز هشتم یا نهم لکه ای زرد رنگ ببیند که نداند خون حیض است یا ترشحاتی دیگر، وظیفه ی او چیست؟

جواب: چنانچه از ده روز بگذرد به مقدارى که در ماههاى قبل خون مى دیده عادت ماهانه قرار مى دهد، و بقیّه حکم استحاضه دارد. و اگر از ده روز تجاوز نکد همۀ آن حیض محسوب مى شود.

٢ – تفاوت زنان سیده با زنان قریشی

سؤال: مى ‏فرمایید زنان سیّده و غیر سیّده در پنجاه سالگى یائسه مى ‏شوند مگر زنانى که از قبیله قریش هستند، در حالى که زنان سیّده به پیامبر (صلى‏ الله ‏علیه ‏و ‏آله) مى ‏رسند و پیامبر از قبیله قریش بودند؟

جواب: اوّلاً این مسأله مربوط به خون هاى مشکوک است و چنانچه بعد از پنجاه سال هم خونى که مى ‏بیند تمام صفات حیض را داشته باشد، حیض است. ثانیاً: آنچه در روایات آمده مربوط به زنان قرشى است نه مطلق سادات و بنى ‏هاشم؛ و قریش قبیله‏اى است از عرب. پس حکم شصت ‏سالگى مخصوص زنانى است که عرب هستند و از قبیله قریش، در حالى که زنان سیده ایرانى در عرف به آنها عرب نمى ‏گویند چه برسد به قریشى و فرق است بین بنى ‏هاشم یعنى از نسل هاشم بودن با از نژاد قریش و جزو قبیله قریش بودن. به عنوان مثال فردى که جدّ اعلایش ترک بوده ولى چندین پشت او فارس هستند به او ترک نمی گویند.

تذکّر: آنچه در مورد قبیله قریش گفته مى‏ شود تعبّد نیست بلکه طبیعت آنها این است که زنانشان تا مدّت شصت سالگى بارور مى‏ شوند و زنى که اجدادش عجم است و طبیعتش عوض شده احکام آنها در مورد او جارى نمى‏ شود. البته هم اکنون هم در میان اعراب قبیله قریش موجود است.

٣ – لکه بینی بعد از قطع شدن خون حیض

سؤال: من خانمی هستم که ۳ روز حیض می باشم بعد از آن یک روز قطع شده و دوباره لکه خون مشاهده می کنم تکلیف اینجانب در این مدت برای روزه گرفتن چگونه است ؟با تشکر

جواب: در صورتیکه زمان لکه بینی به اضافه آن چهار روز از ده روز تجاوز نکند همه حکم عادت ماهانه را دارد و الا همان 3 روز عادت ماهانه است.

٤ – منظور از یک روز در دوران حیض

سؤال: منظور از 1 روز در حیض همان 1 شبانه روز (24 ساعت) است؟

جواب: آری، منظور بیست و چهار ساعت است ولی هرگاه از صبح روز اول تا عصر روز دهم حیض را ببیند شب قبل از اول و شب بعد از دهم جزء نخواهد بود.

٥ – انجام غسل پس از قطع شدن خون حیض

سؤال: زمانی که زن از خون حیض پاک می شود یعنی دیگر خونریزی ندارد آیا می تواند غسل کند یا اینکه باید یک هفته از شروع خونریزی بگذرد؟

جواب: هرگاه از حیض پاک شد باید غسل کند و به واجبات خود عمل نماید.

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس