وقوف در مشعر - فتاوای آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله)

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > فتاوای آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله):

وقوف در مشعر

١ – درک نکردن وقوف اختیاری مشعر برای معذور

سؤال: شخصى وقوف به عرفات و مقدارى از وقوف شبانه مشعر را درک کرده، و قبل از طلوع صبح براى بردن اثاثیه و کارهاى دیگر عمداً به منى رفته، و قصد داشته دوباره به مشعر باز گردد; ولى در منى به خواب رفته، و وقوف اختیارى مشعر را درک نکرده است. وظیفه اش چیست؟

جواب: حجّ او صحیح است، و اگر مى تواند وقوف اضطرارى روز مشعر را بجا آورد، احتیاط آن است که بجا آورد، و اگر نایب است، چون عذر مزبور قابل پیش بینى نبوده، نیابتش نیز صحیح است.

٢ – نیت وقوف در مشعر

سؤال: آیا براى وقوف در مشعر یک نیّت کافى است، یا براى وقوف از شب تا طلوع صبح یک نیّت، و براى وقوف پس از طلوع صبح تا طلوع آفتاب نیّت دیگرى لازم است؟

جواب: یک نیّت براى همه کافى است.

٣ – وقوف اضطراری در مشعر برای خدمه ای که نایب شده

سؤال: آیا وقوف اضطراری در مشعر به همراه مضطرین و خانم ها و زدن سنگ در شب عید قربان برای خدمه کاروان که قبول نیابت کرده جایز است؟

جواب: وقوف اضطراری مانعی ندارد ولی زدن سنگ را به روز موکول کند؛ و اگر بتواند خانم ها را در منی اسکان دهد و خودش بین الطلوعین به مشعر بازگردد.

٤ – عدم وقوف خدمه در مشعر

سؤال: شب عید کارکنان کاروانها بعد از نصف شب با خانمها به منى مى روند و دوباره به مشعر باز نمى گردند، آیا کفّاره دارد و حجّشان صحیح است؟

جواب: چنانچه براى راهنمایى و اداره وضع آنها لازم است با آنها بروند مانعى ندارد و کفّاره هم لازم نیست.

٥ – همراهی شوهر با همسر در خروج از مشعر

سؤال: در شب عید بعد از نیمه شب زنان را به منى مى برند، آیا مردى که با زنش در آن گروه است مى تواند با زنش به منى برود؟

جواب: اگر ضرورتى داشته باشد که همراه همسرش باشد جایز است و الاّ جایز نیست.

٦ – اعتبار حدود عرفات و مشعر و منی

سؤال: آیا حدودى که براى «عرفات» و «مشعر» و «منى» مشخّص شده، و علاماتى که نصب کرده اند، جهت مناسک حج اعتبار دارد؟

جواب: آرى معتبر است.

٧ – آگاهی از وقوف در غیر محل مشعر الحرام پس از گذشت وقت

سؤال: عدّه اى از حجّاج در شب دهم ذیحجّه از عرفات عازم مشعر مى شوند، در بین راه از افرادى که آنجا هستند مى پرسند: «مشعر کجاست؟» جواب مى دهند: «همین جاست». آنها اطمینان پیدا مى کنند که آنجا مشعر است، و قصد وقوف مى کنند. پس از گذشتن وقت وقوف اضطرارى مشعر معلوم مى شود که آنجا مشعر نبوده است، تکلیف آنها چیست؟

جواب: حجّ آنها صحیح است.

٨ – ترک وقوف اختیاری مشعر به توصیه مدیر کاروان

سؤال: اگر مدیر کاروان به یکى از حجّاج بگوید: «درک وقوف اختیارى مشعر براى شما مشکل است». و آن شخص به این سخن اعتماد پیدا کند، و وقوف اختیارى را ترک نماید، آیا به حجّ او اشکالى وارد مى شود؟

جواب: در فرض سؤال اشکالى ندارد.

٩ – ترک وقوف اختیاری مشعر برای جاهل

سؤال: کسى که نمى دانسته وقوف اختیارى مشعر بین طلوع صبح و طلوع آفتاب است، و آن را ترک کرده، ولى وقوف اضطرارى را انجام داده است، وظیفه اش چیست؟

جواب: در صورتى که جاهل قاصر بوده نه مقصّر، مانعى ندارد.

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس