نماز طواف - فتاوای آیت الله العظمی اراکی (قدس سره)

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > فتاوای آیت الله العظمی اراکی (قدس سره):

نماز طواف

سؤال: آیا کسی که به علت عدم تصحیح قرائت می خواهد نماز طواف خود را علاوه بر انکه خود خوانده است و نائب گرفته است به جماعت نیز بخواند می تواند اقتدا به نماز واجب یومیه امام مسجد الحرام نماید؟

جواب:   صحت نماز طواف به جماعت یومیه محل اشکال است.

سؤال: آیا نماز طواف حتما باید پشت مقام ابراهیم خوانده و یا هر جای مسجد باشد کافی است و چنانچه باید پشت مقام انجام شود اگر شخصی نماز پشت مقام بجا نیاورد فقط معصیت کرده است یا نمازش هم باطل است؟

جواب:   احوط ان است که در پشت مقام بجا آورد و در صورت عدم تمکن و دوری زیاد از حد که نزد مقام صدق نکند باید در یکی از دو جانب آن بجا اورد و اگر ان هم ممکن نباشد با مراعات الاقرب فالاقرب یکی از نقطه های پشت مقام و دو جانب ان را برای نماز انتخاب کند.

سؤال: شخصی نماز طواف را عمدا یا جهلا تقصیرا ترک کرده آیا سعی و تقصیر و سایر اعمال مترتبه ان صحیح است یا نه؟

جواب:   بعید نیست الحاق عامد به ناسی و جاهل پس سعی و تقصیر باطل نمی شود و حج او صحیح است و احوط اعاده حج است  در سال بعد.

سؤال: هنگامی که مسجد الحرام خلوت می باشد ایا نماز طواف حتما باید نزدیک مقام خوانده شود و یا اگر در فاصله دورتری بخواند ولی مقام ابراهیم بین او و کعبه قرار گیرد کافی است؟

جواب:   اگر صدق کند پشت مقام است کفایت می کند.

سؤال: گاهی اوقات اگر بخواهد نماز طواف را نزد مقام یا پشت ان بجا آورد طواف کنندگان به او تنه می زنند و از حال نماز خارج می شود آیا می تواند در فاصله دورتری نماز را بجا آورد؟

جواب:   تا حدی که پشت مقام صدق کند اشکال ندارد.

سؤال: خانم ها در هنگام زیادی جمعیت اگر بخواهند طواف را در محدوده 5/26 ذراع بجا آورند و یا نماز را پشت مقام ابراهیم بخوانند مردان نامحرم به آنها تنه می زنند تکلیف در این صورت  چیست؟

جواب:   احوط آن است که در پشت مقام ابراهیم نماز طواف را بجا اورد و در صورت عدم تمکن و دوری زیاد از حد که نزد مقام صدق نکند باید در یکیک از دو جانب ان بجا اورد و اگر ان هم ممکن نباشد با مراعات الاقرب فالاقرب یکی از دو نقطه پشت مقام و در جانب ان را برای نماز انتخاب کنند

سؤال: تکلیف کسی که قرائت او صحیح نیست چنانچه در تصحیح نکردن قرائت مقصر باشد چیست؟

جواب:   در تصحیح کردن قرائت نباید کوتاهی کند و در مقام تصحیح قرائت خود براید و تا مادامیکه قرائت او درست نشده نماز را به همان قسم که می تواند بخواند و احتیاطا نائب هم بگیرد و اگر می تواند به جماعت هم بخواند.

سؤال: کسی که به علت کثرت جمعیت نمی تواند نماز طواف را پشت مقام بجا اورد که باید دو طرف بجا آورد و اگر نتوانست  الاقرب فالاقرب در خلف مقام بجا اورد آیا بعد از طواف بلافاصله واجب است ان را دورتر بجا آورد یا باید صبر کند و تاخیر بیندازد و چه مقدار باید صبر کند؟

جواب:    اگر ممکن است به اندازه ای که موالات و فوریت عرفیه بهم نخورد باید صبر کند و واجب است احتیاطا نماز را در صورتی که متمکن  می شود از انجام ان در پشت مقام و موالات و فوریت عرفیه بهم نخورده باشد اعاده نماید و اگر موالات و فوریت عرفیه بهم خورده و تمکن پیدا کرده که نماز را در پشت مقام بجا آورد اعاده واجب نیست

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس